Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kahreden rapor: Bir ayda 40 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kahreden rapor: Bir ayda 40 kadın katledildi

Türkiye'de neredeyse her gün bir kadın, eşi, sevgilisi, ayrıldığı ya da ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülüyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2024 Mayıs Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, Mayıs ayında erkekler tarafından 40 kadının öldürüldüğü, 20 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiği kayıtlara geçti. Bu ay öldürülen kadınlar en çok ateşli silahla öldürüldü.

Kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye'de 'önlenemeyen' kadın cinayetleri toplumsal bir sorun haline geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs ayı raporunu paylaştı.

Mayıs ayında erkekler tarafından 40 kadının öldürüldüğü, 20 kadının ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği kaydedildi. Verilere göre, öldürülen 40 kadından 14’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile katledildi.

Öldürülen diğer kadınlardan 2’si ise annelerinin baba hakkında tedbir kararı çıkarma bahanesiyle, 1’i kızını korurken, 3’ü ekonomik bahanelerle öldürüldü.

Öte yandan mayıs ayında kadınların 25’i evinde, 6’sı sokakta, 2’si arabada, 2’si ıssız yerde, 2’si işyerinde öldürüldü. 3 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 63’ü evlerinde öldürüldü. Bu ay öldürülen kadınlar en çok ateşli silahla hayattan koparıldı.

KADINLARIN ÇOĞU FAİLLERİNİ TANIYOR

Mayıs ayında öldürülen 40 kadının failleri şunlar:

Evli olduğu erkek: 15

Babası: 6

Birlikte olduğu erkek: 4

Tanıdığı erkek: 4

Akrabası: 3

Eskiden evli olduğu erkek: 2

Eskiden birlikte olduğu erkek: 2

Kardeşi: 1

Oğlu: 1

Tanımadığı: 1

Tespit edilemeyen: 1

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN