Emeklilerden sonra öğrencilere kötü haber! Yaş sınırlaması geliyor... O öğrencilerin kartları geçersiz olacak

Emeklilerden sonra öğrencilere kötü haber! Yaş sınırlaması geliyor... O öğrencilerin kartları geçersiz olacak

Emeklilerden sonra öğrencilere de kötü haber verildi! Yaş sınırlaması geliyor! Artık o öğrencilerin kartları geçersiz olacak...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karara göre, 1 Haziran itibarıyla 30 yaş üzerindeki öğrencilerin kartları tam bilet olarak kullanılacak.

İZMİR'DE 30 YAŞ SINIRI BELİRLENDİ

İzmir'de toplu ulaşım araçları Kurban Bayramı'nda ücretsiz - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Türkiye genelinde öğrenci kartları için genellikle 26 yaş sınırı uygulanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de düşünerek bu sınırı 30 yaşa çıkardı.

ÖĞRENCİ KARTLARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

İzmir'de öğrenci kartı kullananlar aman dikkat! Artık o kişiler indirimden faydalanamayacak - Yeni Bakış - Son Dakika Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı üçüncü olağan toplantısında, İzmirim Kart Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle toplu taşıma araçlarında yalnızca 30 yaşından gün almamış vatandaşların öğrenci kartlarının geçerli olması kararlaştırıldı.

YENİ KARAR VE UYGULAMA DETAYLARI

ESHOT şoförleri önce eğitim alacak sonra iş başı yapacak - İzmir Haberleri

1 Haziran'dan itibaren uygulanacak yeni karar ile 30 yaş üstü öğrenciler öğrenci kartlarını kullanmaya devam edebilecek ancak bu kartlardan tam tarife ücreti alınacak. Bu düzenleme, 30 yaş üstü kişilerin öğrenci indiriminden yararlanamayacağı anlamına geliyor.

İzmir, öğrenci kartlarında yaş sınırı konusunda en yüksek yaş sınırına sahip şehir olarak dikkat çekiyor. Türkiye'deki diğer uygulamalarda 26 yaş sınırı uygulanırken, İzmir'de 30 yaş sınırı getirilmesi, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine önemli bir avantaj sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN