Elektrik akımı faciasında gelişme: 11 şüpheli serbest

Elektrik akımı faciasında gelişme: 11 şüpheli serbest

İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği elektrik faciası soruşturmasında gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 11 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine temas etmesiyle Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapıldı. İki vatandaş olay yerinde hayatını kaybetti.

11 ŞÜPHELİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Olaya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun çıkmasının ardından dün gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel ile eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu'nun aralarında bulunduğu 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İşlemlerin ardından Erdoğan, Köseoğlu ve Yüksel'in de aralarında bulunduğu şüphelilerden 9'u tutuklama, 2'si yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol talebi ve "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği!ne sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Mahkemeye çıkartılan 11 şüphelinin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA SONUÇ: OLAY ÖNGÖRÜLEBİLİR

İlk ön bilirkişi raporunun sonuç bölümünde ölümlere neden olan faz-toprak arızasının yaşanmasında etkili olan unsurlar ve İZSU ile Gdz Elektrik'in hataları şöyle sıralanmıştı:

"Gdz Elektrik tarafından, 2015 senesinde yapılan altyapı çalışmaları esnasında kabloların, asgari 60-80 santimetre derinliğe gömülmüş olmaması; İZSU ekiplerinin, yağmur suyu tahliye mazgalı ve drenaj borusu ile ilgili işler sırasında elektrik kablolarını yüzeye daha da yakınlaştırmaları, İZSU ekipleri ile Gdz Elektrik arasında altyapı çalışmalarında yeterli koordinasyonun olmaması, birbirlerini denetleyemedikleri gibi hatalı durumları düzeltme konusunda işbirliği yapamamaları olayın yaşanmasında etkili olmuştur."

Soruşturma dosyasından yayımlanan yeni bilirkişi raporunda ise olayın öngörülebilir ve önlenebilir olduğu, kaçınılmazlık unsurunun ise bulunmadığı değerlendirildi.

Buna göre, olayın gerçekleşmesinde, öngörülemeyecek ve önlenemeyecek olan herhangi bir olağanüstü doğa olayının bulunmadığı kanaatine varıldı. Olayın gerçekleşmesinde birtakım ihmaller ve teknik kusurlar silsilesi ile Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay dışında gelişen zincirleme kusur unsurlarının sebep olduğu tespit edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN