Dünyanın en iyi salataları seçildi! Türk salatası şov yaptı: Bakın listede hangi lezzetler var

Dünyanın en iyi salataları seçildi! Türk salatası şov yaptı: Bakın listede hangi lezzetler var

Geleneksel lezzetler üzerinden kullanıcıların deneyimlerine başvurarak çeşitli lezzetleri yarıştıran Taste Atlas tarafından şimdi de dünyanın en iyi salataları seçildi. Dünyanın en iyi salatalarının yer aldığı listede ise Türk salatası şov yaptı. İşte, dünya listesine giren o lezzetler…

Dünya üzerindeki farklı kültürlere ait lezzetleri, kullanıcıların deneyimleriyle beraber yarıştıran Taste Atlas’tan şimdi de dünyanın en iyi salataları listesi geldi. Her listede olduğu gibi salata alanında da farkını ortaya koyan Türkiye’den o lezzet listeye adını yazdırdı. İşte, Taste Atlas’a göre dünyanın en iyi salataları…

DÜNYANIN EN İYİ SALATALARI

1.Coleslaw / Amerika

coleslaw.jpg

Amerikan yemeği olan lahana salatası, Hollandaca koolsla teriminden geliyor ve genelde mangal eti veya kızarmış tavukla servis ediliyor.

2.Sezar salata / Meksika

sezar-salata.jpg

İkonik Sezar salatası, adını Cesare (Caesar) Cardini'den almıştır. Cesar Cardini, San Diego'da yaşayan ancak Amerika Birleşik Devletleri yasalarını ihlal eden bir İtalyan göçmendir.

3. Horiatiki / Yunanistan

horiatiki.jpg

Yunanistan’ın ulusal yemeği olan bu salata, dörde bölünen domates, dilimli kırmızı soğan ve iri dilimlenmiş salatalıktan yapılmaktadır.

4. Caprese salata / İtalya

caprese-salata.jpg

Napoli mutfağının gerçek klasiklerinden olan bu salata dünya genelinde en sevilen salatalardandır.

5.Som Tam / Tayland

som-tam.jpg

Genel olarak Tayland’ın kuzeydoğu bölümüyle ilişkilendirilen bu salata, yeşil bir papaya salatasıdır.

TÜRK KISIRI LİSTEDE

yeni-proje-8.jpg

Türkiye’nin en klasik ama en sevilen salatası kısır da listeye adını yazdırdı. İnce bulgur, domates, nane, maydanoz ve limon suyunun farklı baharatlarla harmanlanması ile yapılan kısır listeye 9’uncu sıradan girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN