Doğudan başlayıp Kıbrıs'a kadar uzanıyor! Japon deprem uzmanı riskli illeri tek tek açıkladı: Domino taşı gibi...

Doğudan başlayıp Kıbrıs'a kadar uzanıyor! Japon deprem uzmanı riskli illeri tek tek açıkladı: Domino taşı gibi...

Doğudan başlıyor, Kıbrıs'a kadar uzanıyor! Japon deprem uzmanı, riskli illeri tek tek açıklayarak uyardı: Domino taşı gibi...

Türkiye, aktif deprem kuşakları üzerinde yer alan ve sismik hareketliliğin yoğun olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Bu durum, ülkenin her bir köşesini deprem riski altında bırakıyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin son açıklamaları, Marmara Denizi'nde beklenen büyük deprem konusunda önemli uyarılar içeriyor.

DOĞU ANADOLU FAY HATTI VE TEHLİKELERİ

Kuzey Anadolu fay hattı hangi illerden geçiyor? Kuzey Anadolu fay hattındaki deprem nereleri etkiler? 2024 MTA fay hattı haritası

Moriwaki, Siirt'te gerçekleştirilen bir deprem sempozyumunda, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ'dan başlayarak Maraş, Hatay, Adana ve Kıbrıs'a kadar uzandığını belirtti. Kıbrıs'ın 7 büyüklüğünde bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunu ve bu hattın tehlikeli bölgeler arasında yer aldığını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN DEPREM RİSK BÖLGELERİ

Moriwaki, Türkiye'nin deprem aktivitelerini domino taşlarına benzeterek, farklı bölgelerdeki riskleri sıraladı. Bingöl-Karlıova, Muş ve Bitlis bölgesinin ikinci risk alanı olduğunu belirtti. Ege Bölgesi'nin kısa ve ince fay hatları nedeniyle sık sık küçük ölçekli depremlerle karşılaştığını vurguladı. Ancak, Marmara Bölgesi'nin büyük bir deprem için en riskli bölgelerden biri olduğunu özellikle kaydetti.

Deprem dirençli kentler' anayasa konusu olmalı – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

MARMARA BÖLGESİ VE BEKLENEN BÜYÜK DEPREM

1999 yılında Yalova’yı da etkileyen Gölcük depremi, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolunda gerçekleşmişti. Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde fay hatlarından birinin kırılması durumunda 6,8 büyüklüğünde, birkaçının beraber kırılması halinde ise 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN