Doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor! Dondurmadan bile çok serinletiyor, bağırsaklara iyi geliyor

Doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor! Dondurmadan bile çok serinletiyor, bağırsaklara iyi geliyor

Adana’da bunaltıcı sıcaklara doğal bir çözüm bulan vatandaş, doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor. Süper meyve olarak bilinen meyve dondurmadan bile çok serinletirken, bağırsaklara da iyi geliyor…

Ege ile Akdeniz bölgelerinde doğal olarak yetişen bu meyve, yaz sıcaklarında Adanalıların imdadına koşuyor. Sindirim sistemine de iyi gelen meyve, dondurularak satılırken dondurmadan bile daha çok serinlik veriyor…

adanada-dikenli-incir-2.jpg

TANESİ 15 LİRADAN SATILIYOR

Doğada kendiliğinden yetişen halk arasında Hint inciri, frenk inciri ve babutsa gibi isimlerle de bilinen dikenli incirin tanesi Adana’da 15 liraya satılıyor. Üzerindeki dikenler temizlendikten sonra buz kalıplarının üzerine koyularak soğutulan dikenli incir, sıcaktan bunalana deva oluyor.

adanada-dikenli-incir-3.jpg

Yıllardır dikenli incir satışı yapan Mesut Yılmaz, "Sezonu 20 TL ile açtık. Şu an tanesini 15 TL'ye veriyoruz. Hormon bulunmayan tek meyvedir diyebiliriz. Doğaldır, böbrek taşlarına, kalbe ve göze de iyi geliyor. Biz de sıcaktan bunalanlara soğuk soğuk ikram ediyoruz" ifadelerini kullandı.

adanada-dikenli-incir-4.jpg

“ADANA SICAĞINDA İNSANA EN İYİ GELEN ŞEY”

Dikenli incir sayesinde serinlediğini belirten müşteri Ömer Yeniay ise "Az önce yedim. Adana sıcağında insana en iyi gelen şey budur. İnsanın içini soğutuyor. İyi geliyor. Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek" dedi.

adanada-dikenli-incir-1.jpg

Kolon kanseri olduğunu ve tedavi sürecinde dikenli incir tüketerek çok faydasını gördüğünü ifade eden Hakan Şenol ise "Dünyanın hormonsuz doğal ve kendi başına yetişen nadir meyvelerinden başında gelmektedir. Dikenli incir her derde deva oluyor. En büyük faydası bağırsaklaradır. Bunu al burada, soydur, eve götür, buzluğa koy. Akşam yemekten önce ve sonra afiyetle ye. Ben kendim kolon kanseriyim. Faydasını gördüm. Ben bir kez yemeye başladığımda 10-12 tane yiyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN