Dışişleri'nden İsrail'in Gazze'deki okul saldırısına tepki

Dışişleri'nden İsrail'in Gazze'deki okul saldırısına tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı okula saldırmasına tepki gösterdi. Bakanlık, 100 Filistinli'nin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili "İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır." dedi.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. İsrail ordusu, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula sabah namazını kıldığı sırada saldırdı. Saldırıda en az 100 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in okula düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"İsrail, Gazze şehrinin Daraj mahallesindeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir.

Bu saldırı, Netanyahu Hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir.

İsrail’i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN