Çöpten toplayıp dönüştürüyor, sonra satıyor! Genç kadın evde sıkılınca bu işe başladı, şimdi her yerden sipariş yağıyor

Çöpten toplayıp dönüştürüyor, sonra satıyor! Genç kadın evde sıkılınca bu işe başladı, şimdi her yerden sipariş yağıyor

Evde sıkıldığı için hobi olarak başladığı iş mesleği oldu. Malzeme masrafı bile yok, çöpten Çöpten toplayıp dönüştürüyor, sonra satıyor! Hobi olarak başladığı işe şimdi her yerden sipariş yağıyor. Ev kadınlarına umut olan meslek...

Adana'nın Merkez Çukurova ilçesinde yaşayan ev kadını Leyla Kana (46), evde sıkıldığı zamanlarda belediyenin açtığı el işi kursuna katıldı. Yaklaşık 1 yıl boyunca kursa devam eden Leyla Kana, aldığı eğitimle birlikte satın aldığı tahta ve şişeleri el emeği motiflerle süsleyerek özel tasarım objelere dönüştürmeye başladı.

ALMAK YERİNE ÇÖPTEN TOPLUYOR

Adana'da evde sıkılıp el işi kursuna giden kadın, çöplerden topladığı tahta ve şişeleri evde özel tasarım objelere dönüştürüyor - Son Dakika

Çevresinden yoğun talep gören Leyla Kana, artık tahta ve şişe almak yerine çöplere atılan malzemeleri toplamaya başladı. Çöplerden bulduğu tahta ve şişeleri temizleyen Leyla, evinde özenle süsleyerek benzersiz tasarımlara dönüştürüyor.

‘BU PARÇALAR KOLAYLIKLA BULUNUR’

İhlas Haber Ajansı'na konuşan Leyla Kana, ev kadınlarının el işi yaparak ek gelir elde edebileceklerini belirtti. Kana, “Kursa gittim ancak deprem olunca ara verdim. Evde bir şeyler yaparak kendimi geliştirmeye devam ettim. Ev ekonomisine nasıl katkı sağlarım diye düşündüm. Böyle orijinal, değişik geri dönüşüm parçalar ortaya çıktı. Zaten gündelik hayatımda işlerimi hallederken etrafa muhakkak bakınıyorum. Hep tadilat yapıldı, yaz bitti. Bu parçalar kolaylıkla bulunur yeter ki dikkat etmeye çalışın, her yerden çıkıyor” dedi.

Çöpten topladığı şişe ve tahtaları sanat eserine dönüştürüyor

Ürünlerin hazırlanma sürecinin 3 ile 10 gün arasında değiştiğini belirten Leyla Kana, siparişlerin boyutuna ve zorluk derecesine göre sürenin değiştiğini ifade ederek "Sipariş üzerine ürünün boyutuna, zorluk derecesine göre yapılış süresi değişiyor. Fotoğrafta koyabiliyoruz aile fotoğrafları, yeni doğan bebeklerin fotoğraflarını objelerin üzerinde ölümsüzleştiriyoruz. Bazen 3 günde bazen de 10 günde bitiyor. Ancak bazı büyük ürünlerin yapımı 1 ayı buluyor” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN