Cem Garipoğlu'nun ailesi Adli Tıp Kurumu'na DNA örneği verdi

Cem Garipoğlu'nun ailesi Adli Tıp Kurumu'na DNA örneği verdi

15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Garipoğlu'ndan alınan numuneler, ailesinin DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Cinayetle ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarı, yeni bir inceleme için açıldı. Garipoğlu'nun cesedinden alınan numuneler, ailesinden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak. Bu incelemeyle cinayetle ilgili yeni delillerin ortaya çıkması ve davanın yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Siyah camlı bir araçla dün Adli Tıp Kurumu'na gelen aile, DNA örneği verdikten sonra aynı araçla kurumdan ayrıldı.

İncelemelerin ardından Garipoğlu'nun cenazesi, geri getirilerek mezara defnedilecek.

NE OLMUŞTU?

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti.

Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.

Daha sonra Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun mezarının açılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na talepte bulunmuştu.

Talebi kabul eden savcılık, "fethi kabir" işlemlerinin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazısı göndermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN