C vitamini deposunda yaz hasadı başladı! 1000 dönüme ekildi 1200 rakımda yetişti: Kilosu 400 TL’den bulan havada kaptı

C vitamini deposunda yaz hasadı başladı! 1000 dönüme ekildi 1200 rakımda yetişti: Kilosu 400 TL’den bulan havada kaptı

Bursa’da 1000 dönüme ekilen C vitamini deposunda yaz hasadı başladı. Bin 200 rakımda yetişen meyve, sağlık için çeşitli faydalar sunarken kilosu ise 400 TL’den satışa çıktı…

Türkiye’nin dört bir yanında çeşit çeşit üründe hasat heyecanı devam ediyor. Sağlık için birbirinden farklı faydalar sunan tarım ürünleri bin bir emekle toplanarak soframıza ulaşırken, aynı heyecan Bursa’da da devam ediyor…

Bursa'da 1000 dönüm alanda, İnegöl ilçesinde bin 200 rakımda yetişen yaban mersini hasadı başladı. Tatlı ve hafif ekşi bir tada sahip bu meyve, tarlada kilosu 400 TL'den alıcı buluyor.

YABAN MERSİNİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Yaban mersini, antioksidan bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücreleri korur ve birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olur. Bu meyve, kanser, kalp hastalıkları ve yaşlanma gibi pek çok hastalığın riskini azaltabilir.

bursada-yaban-mersini-hasadi-1.jpg

Yaban mersini, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lifli besinler, kabızlık gibi sindirim sorunlarını önler ve bağırsak sağlığını korur.

DÜŞÜK KALORİLİ VE SAĞLIKLI BİR ALTERNATİF

Düşük kalorili yapısıyla yaban mersini, kilo kontrolü yapmak isteyenler için ideal bir seçenektir. İçerdiği doğal şeker sayesinde tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Yaban mersini, sağlıklı yaşam için önemli bir meyve olarak öne çıkıyor. Antioksidan özellikleri, sindirim sistemine olan katkıları ve düşük kalorili yapısıyla düzenli olarak tüketilmesi gereken bir seçenektir. Sağlıklı bir yaşam için yaban mersinini beslenme düzeninize dahil ederek faydalarından yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN