Hafta sonu planı olanlar dikkat! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Hafta sonu planı olanlar dikkat! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre, yurdun birçok bölümü sağanak yağışların etkisi altında olmaya devam edecek. Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri içinde seyretmesi bekleniyor. Uzmanlar, vatandaşları ani sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre, yurdun birçok bölümü yağışlı bir hafta geçirecek. Özellikle kuzey ve iç kesimlerde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Osmaniye, Çankırı çevreleri, Hatay'ın kıyı, Ankara'nın kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise yağışların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Vatandaşlar, özellikle bu bölgelerde yaşayanlar, ani sel, su baskını ve heyelan gibi risklere karşı dikkatli olmalı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

7 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun1.png

8 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

5 Eylül Perşembe

9 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

6 Eylül Cuma

10 EYLÜL SALI GÜNÜ7 Eylül Cumartesi

11 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ

8 Eylül Pazar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN