Bu bakkal diğerlerinden farklı! Para falan geçmiyor: Ücretsiz olarak temin ediliyor

Bu bakkal diğerlerinden farklı! Para falan geçmiyor: Ücretsiz olarak temin ediliyor

Sivas'ta kurulan bu bakkalda para geçmiyor! Hayır bakkalı olarak adlandırılan bu yerde temel gıda ve hijyen malzemeleri ücretsiz temin ediliyor...

Sivas'ın Selçuklu Mahallesi'nde bulunan Akşemsettin Camii müştemilatına, cami derneği başkanı ve hayırseverlerin destekleriyle hayır bakkalı açıldı. Temel gıda ürünlerinden hijyen malzemelerine kadar geniş bir yelpazede ürünlerin yer aldığı bu hayır bakkalı, ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağlıyor. Başlangıçta on ihtiyaç sahibine hizmet veren bakkal, ilerleyen zamanlarda büyük bir yardımlaşma ağına dönüştü. Günümüzde ise yaklaşık 400 kişi buradan yardım alıyor.

PARAYLA DEĞİL DUAYLA ALIŞVERİŞ

resim-2024-03-15-190621156-001.png

Cami Derneği Başkanı Mahmut Uçtu, bakkalın para değil dua alışverişiyle işlediğini vurgulayarak, pandemi döneminde bu faaliyete başladıklarını belirtti. Başlangıçta kendi ailelerinin bağışlarıyla işe koyulduklarını ancak zamanla duyan ve gören insanların kendilerine ulaşarak destek verdiklerini ifade etti. Uçtu, bakkalın, verenlerle alanları buluşturarak yardımseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını dile getirdi.

Recep Kızılkaya ise burada, isimsiz bağışçılar ile mağdurlar arasında bir gönül köprüsü kurulduğunu belirterek, hiçbir dernek veya resmi sıfatın olmadığı, tamamen iyi ve kötü durumda olan insanlar arasında bir dayanışma platformu olduğunu vurguladı. Kızılkaya, bu gönül köprüsünün oluşmasında vesile olan herkese teşekkürlerini iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN