Bir şehrin kayıp hazinesiydi… Efsane değil gerçek oldu! Nefes almak isteyen oraya koşuyor

Bir şehrin kayıp hazinesiydi… Efsane değil gerçek oldu! Nefes almak isteyen oraya koşuyor

Bir şehrin efsanesi gerçeğe dönüşüyor. Şehrin merkezindeki kayıp hazine vatandaşların hizmetinde. Kalabalıktan ve kağıttan uzaklaşmak isteyen nefes almak için oraya koşuyor, ne ararsa her şeyi orada buluyor. Belediyenin büyük girişimi ile efsane sonunda gerçeğe dönüşüyor. İşte tüm detaylar…

Konya'nın büyük bir bölümü üzüm bağlarından oluşurken Meram ilçesi de en çok bağlarıyla biliniyor. Meram Belediyesi'nin gelişimi ile gerçekleştirilen hizmetler doğrultusunda Meram Bağı efsanesi gerçeğe dönüştü.

HASAT DÖNEMİ YAKLAŞIYOR

Yeni Meram ve Meram Yaka Caddelerinin kesişiminde yer alan 18.000 metrelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı, Konya için özel bir anlam ifade ediyor. Burada doğanın tadını çıkarabileceğiniz gibi saç böreği, sıcak ve soğuk içecekler gibi çeşitli zengin menüleri ile ailelerinin dikkatinde yer alan kafelerde bulunuyor. Hem ailelerin hem de fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez alanı haline dönüşen Meram Bağı, hayali gerçeğe dönüştürüyor.

Konya'nın Meram Bağı, 2023'ün en çok tercih edilen mekanlarından biri oldu - Son Dakika

KONYA'NIN DOĞA CENNETİ

Meram Bağında asırlık pelit ve çınar ağaçları görülürken bu ağaçların üzerinde koşuşturan sincaplar da çocukların maskotu haline dönüşüyor. İnsanlara çok yaklaşmasalar dahi doğal ortamlarında dolanan sincaplar bağların canlılığına canlılık katıyor.

Meram bağındaki ilk hasat 2022 yılında yapılırken 3. bağbozumu için hazırlık çalışmaları hızla devam ediyor. Bağdaki üzümler halk ve protokol katılımı ile yapılan şenliklerle pekmeze dönüştürülecek.

Meram Baglari - Konya - Meram Baglari Yorumları - Tripadvisor

MERAM BAĞI’NA ULAŞIM NASIL SAĞLANIR?

Meram bağına gitmek isteyen kişiler Konya şehir merkezinden Yeni Meram Caddesi'ne ulaşım sağlayan Toplu taşıma araçlarını kullanabilmektedir. 4 numaralı Meram yeni yol otobüsüne binerek bağın tarihi dokusunu hissedebilir doğa ile iç içe bir gezi sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN