Bir şehirde daha sona eriyor! 65 yaş üstü vatandaşlarda ücret ödeyecek! 1 Ağustos’ta başlıyor…

Bir şehirde daha sona eriyor! 65 yaş üstü vatandaşlarda ücret ödeyecek! 1 Ağustos’ta başlıyor…

Türkiye'nin dört bir yanında uygulanan ücretsiz toplu taşıma ile ilgili kararlar tartışma konusu yaratıyor. 10 yıldır uygulanan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlar için ücretsiz toplu taşıma uygulaması sona eriyor. O şehirde 1 Ağustos 2024 tarihinden sonra herkes ödeme yapacak. İşte tüm detaylar…

Uzun süredir tartışılan ücretsiz toplu taşıma kararlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, toplu taşıma ile ilgili alınan kararları açıkladı. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren şehit aileleri ve gaziler haricinde 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların ücretsiz taşıma uygulamasına son verileceği aktarıldı. İşte tüm detaylar…

MALİYET ARTTI ÜCRET ŞART OLDU

Son yıllarda akaryakıt, araç bakım, yedek parça, lastik, Sigorta, kasko ve benzer giderler derken uygulanan fahiş fiyatlar otobüs firmalarını da etkiliyor. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Baki Karaarslan, ücretsiz yolcu taşıma uygulamasının araç başına maliyetinin 30.000 TL olduğunu belirtti. Araç sahiplerinin her türlü fedakarlığı göstermesine rağmen gerekli desteği bulamadığını ve artan maliyetler karşısında her ay zararın beraberinde geldiğini söyleyen Karaarslan, zararın her geçen gün boyutunun büyüdüğünü belirterek şehir içi yolcu taşımacılığının sürdürülemez hale geldiğini vurguladı.

65 YAŞ VE ÜZERİ 1 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN ÜCRETLİ HALE GELECEK | Gündem | ZONGULDAK

1 AĞUSTOS'TAN SONRA…

Yaşamın ekonomik şartlara değinen Karaarslan, “Yaşadığımız ekonomik şartlar nedeniyle S.S. 92 Nolu Çilek Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin tüm üyelerinin aldığı karar doğrultusunda 01 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Şehit Aileleri ve gazilerimiz haricinde ki 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz taşınması uygulamasına son vermek zorunda kalıyoruz. Tüm halkımızın bizi anlayışla karşılayacağına inanıyor, Kdz. Ereğli'de şehir içi yolcu taşımacılığını en iyi şekilde yapmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN