Bir devir daha kapandı! Binlerce ev sahibine kara haber: Artık kiraya veremeyecekler

Bir devir daha kapandı! Binlerce ev sahibine kara haber: Artık kiraya veremeyecekler

Ev sahiplerine kötü haber! Bir devrin sonu geldi. Ev sahipleri artık o şekilde kiralayamayacak. Resmi Gazete’de yayımlandı. Gayrimenkul Uzmanı uyardı. Sistem baştan aşağı değişiyor...

Binlerce ev sahibi ilgilendirecek değişiklik! Ev sahipleri isyan edecek. Kira vererek gelir elde edenler, sistem artık değişti. Resmi Gazete'de yayımlandı. Kendi başınıza kiraya veremeyeceksiniz.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, turizm amaçlı kiralanacak konutlar için önemli bir değişiklik olduğunu açıkladı. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre, mülk sahipleri artık tatil bölgelerindeki evlerini kendileri kiraya veremeyecek; bu iş, yönetim şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.

İBB açıkladı: "İstanbul'da bin 556 bina her an çökebilir" - Medyascope

Turizmin yoğun olduğu tatil yörelerinde konut sahipleri, yaz aylarında ciddi gelir elde ediyordu. Birçok mülk sahibi, konutlarını kendi imkanlarıyla ya da gayrimenkul danışmanları aracılığıyla kiralıyordu. Ancak yeni düzenleme ile bu süreç değişiyor. Gayrimenkul Uzmanı Şule Alp Duman, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, turizm amaçlı kiralamalara yönelik önemli bir düzenleme yapıldığını belirtti.

YÖNETİM ŞİRKETLERİ DEVREDE

Duman, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle turizm amaçlı konut kiralamalarında izin belgesi şartının getirildiğini hatırlatarak, “Kısa süreli kiralamalar için biz izin belgesi gerekiyordu. Konut sahiplerinin kayıt dışı kiralamasının önün geçilmesi için Resmi Gazete yayınlanan karara göre bu tür kiralama işleri artık yönetim şirketleri tarafından yapılacak. Konut veya devre mülk sahipleri kendilerine temsilci seçecek. Seçtikleri bu temsilcilere ise kiralama yapabilmeleri için noterden onay verecek. Bu onay sonrasında yönetim şirketleri tarafından kiralama işlemleri gerçekleştirilecek” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN