Bilmeyenlere rekor ceza! Sıradaki siz olmayın: Bu hayata düşenin cebinden parası gidiyor

Bilmeyenlere rekor ceza! Sıradaki siz olmayın: Bu hayata düşenin cebinden parası gidiyor

Bolu’da çevre kurallarına uymayan vatandaşlara para cezası uygulanıyor. Belediyenin takip ettiği bu konu kapsamında son iki ay içerisinde 1297 kişiye idari para cezası uygulandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bolu Belediyesi, cadde ve sokaklara sigara izmariti ve çöp atan vatandaşlara karşı sert bir önlem aldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla başlatılan yeni uygulama kapsamında, son iki ayda 1297 kişiye idari para cezası kesildi.

yeni-proje-29.jpg

ZABITA EKİPLERİNDEN SIKI DENETİM

Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde özellikle kahvehane, lokanta ve kuaförlerin önlerinde yoğun olarak görülen sigara izmaritleri için çözüm arayışına girdi. Bu kapsamda, söz konusu bölgelerde izmaritlerin atılabileceği özel çöp kutuları yerleştirildi. Ekipler, ayrıca bu çöp kutularının bulunduğu işletmelerin, çevrelerindeki 3 metrekarelik alanın temizliğinden sorumlu olduğunu belirtti.

İş yeri sahiplerine, çöp ve izmaritlerin düzenli olarak toplanması ve çevrenin temiz tutulması konusunda yükümlülük getirildi. İşletmeler, çevrelerindeki alanlarda atıkların birikmesini önlemekle yükümlü olacak ve temizliğe uymadıkları takdirde ceza almaktan kaçamayacaklar.

yeni-proje-30.jpg

BAŞKAN YARDIMCISI VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE DE CEZA

Ekipler tarafından son 2 ayda içerisinde AK Parti İl Başkanı Suat Güner, CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Bolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ergin Yönet'in de aralarında bulunduğu 1297 kişiye idari para cezası kesildi.

yeni-proje-28.jpg

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Temizlik konusunda çok hassas olduğumu defalarca vurguladım. Süreç içinde aralarında AK Parti ve CHP il başkanlarının da bulunduğu 1297 vatandaşımıza maalesef çevreyi kirletmekten dolayı idari para cezası kesilmiştir. Uygulama ve denetimler aralıksız devam edecektir. Kuaför, kahvehane, lokanta gibi iş yerlerimize ücretsiz sigara izmaritliği olan küçük çöp kovaları dağıtılmaya da başlanmıştır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN