Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, özellikle kış mevsiminde kabusa dönen o yol için müjdeli haberi verdi. Yapılan yeni tünel sayesinde 40 dakikalık yol 6 dakikaya düşecek. Hem tasarruf hem de güvenlik müjdesi...

Van ile Hakkari arasında, özellikle kış mevsiminde kabusa dönen o yolun çilesini bitirecek projenin yarısı tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, güzel haberi verdi. Hem güvenlik artacak hem de süresi minimuma düşecek.

40 DAKİKADAN 6 DAKİKAYA DÜŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile Hakkari arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak olan Güzeldere Tüneli'nin tamamlanmasıyla ulaşım süresinin 40 dakikadan 6 dakikaya düşeceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, tünel sayesinde yıllık 145,7 milyon lira tasarruf sağlanacağını ve karbon salınımının da 8 bin 700 ton azaltılacağını belirtti.

40 dakikada geçilen 32 virajlar Güzeldere tüneli ile 6 dakikada geçilecek

Van ile Hakkari arasında kuzey-güney aksı üzerinde uzanan devlet yolunun, Esendere, Umurlu ve Üzümlü gibi İran ve Irak’a açılan sınır kapılarına bağlantı sağladığını belirten Uraloğlu, “Bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında yolun Güzelsu ile Başkale arasında kalan 61 kilometrelik kesiminde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmalarının 38 kilometrelik bölümünü tamamladık. Kalan kısımda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

GÜZELDERE TÜNELİ PROJESİNDE SON DURUM

Uraloğlu, 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli'nde yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi. Tüneldeki kazı destek çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan, “Van-Hakkari yönündeki tüpte sona yaklaştık, diğer tüpte ise yapım işlerimiz devam ediyor. Tünel sayesinde yol 1 kilometre kısalacak. 32 virajlar sayesinde 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi tünelimiz sayesinde 6 dakikaya düşecek” ifadelerini kullandı.

Güzeldere Tüneli’nin tamamlanmasıyla, 32 virajlarla bilinen ve özellikle kış aylarında ulaşımın zorlaştığı yol kesiminin terk edileceğine dikkat çeken Uraloğlu, “Tünelimiz ile güzergah 1 kilometre kısalırken, 32 virajlar ile 40 dakikada geçilen güzergahın ulaşım süresi tünelimiz sayesinde 6 dakikaya düşüyor. Bölünmüş yol konforuyla hızlı ve güvenli ulaşım sağlayacağımız proje tamamlandığında zamandan 72,2 milyon lira, akaryakıttan 73,5 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 145,7 milyon lira tasarruf sağlayacağız, karbon salınımını ise 8 bin 700 ton azaltacağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN