Ankara'nın o ilçesinden fışkırıyor! Herkesi heyecanlandıran keşif: Sondaj çalışmaları yakında başlıyor

Ankara'nın o ilçesinden fışkırıyor! Herkesi heyecanlandıran keşif: Sondaj çalışmaları yakında başlıyor

Ankara'nın o ilçesinde topraktan resmen fışkırıyor! Bu keşif herkesi heyecanlandırdı! Sondaj çalışmaları yakında başlıyor...

Ankara’nın Çubuk ilçesi, Yazır Mahallesi sınırları içerisinde yer alan AR: 2021/135 (ER:3406944) numaralı jeotermal arama ruhsatı kapsamında önemli bir proje hayata geçiriliyor. Mehmet Polat tarafından yürütülen bu proje, jeotermal kaynak arama faaliyetleri çerçevesinde bir adet sondaj yapılmasını öngörüyor.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Jeotermal Enerjinin Avantajları ve Dezavantajları: Kapsamlı

Jeolojik ve jeofizik çalışmalar sonucunda belirlenen sondaj lokasyonu, 600±100 metre derinliğinde bir kuyu açılmasını planlıyor. Bu kapsamda belirlenen sondaj lokasyonunda çalışmaların başlaması için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Hedeflenen derinlikte sondaj yapılarak jeotermal kaynaklara ulaşılması amaçlanıyor.

Sondaj çalışmaları sonucunda, en az 10 litre/saniye debi ve 80 derece sıcaklıkta jeotermal akışkan bulunması durumunda, bu kaynak sera ısıtmasında kullanılacak. "Beyaz petrol" olarak da adlandırılan jeotermal akışkan sayesinde sera için ekonomik ısı enerjisi sağlanacak. Böylelikle, fosil yakıtların yol açtığı CO2 emisyonlarının azaltılmasına da katkıda bulunulacak.

PROJENİN TOPLAM DEĞERİ 3,5 MİLYON TL

Türkiye jeotermal zengini, kullanım fakiri - Son Dakika Haberler

Jeotermal enerji, fosil yakıt kullanımını azaltarak çevresel kirliliği minimuma indirir ve sera etkisi yaratan gazların salınımını düşürür. Bu proje, çevresel faydalarının yanı sıra ekonomik olarak da büyük bir potansiyele sahip. Projenin toplam değeri 3,5 milyon TL olarak hesaplanıyor ve başarılı bir şekilde tamamlandığında bölge ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN