Ankara’nın en güzel köyü seçildi! Orada ev arsa fiyatları uçacak: Duyan şimdiden fiyat araştırması yapmaya başladı

Ankara’nın en güzel köyü seçildi! Orada ev arsa fiyatları uçacak: Duyan şimdiden fiyat araştırması yapmaya başladı

Yalnızca politika ve bürokrasinin kalbi olmakla kalmayan Ankara, doğası ve köyleri ile de dikkat çekiyor. Öyle ki Ankara’nın en güzel köyü de seçildi ve orada ev arsa fiyatları uçacak. Haberi duyan şimdiden fiyat araştırması yapmaya başladı bile…

Ankara’nın çevresini saran köyler, geleneksel yaşam tarzları ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilere huzur dolu anlar yaşatıyor. Gerede Medya Takip’in aktardığına göre ise Ankara’nın en güzel köyü, kentin huzur dolu bölgesi Kızılcahamam’dan çıktı. Tarihi dokunun izlerini taşıyan bu köy Ankara’nın en güzel bölgeleri arasında.

KIZILCAHAMAM ALİBEY KÖYÜ

Kızılcahamam ilçesinde yer alan Alibey Köyü, bölgenin gizli kalmış hazinelerinden biri. Adını tarihi bir ağadan alan köy, Tatar göçmenlerinin yaşadığı ve doğal, tarihi zenginlikleri ile ön plana çıkan bir yerleşim alanı. Nüfusu sadece 55 olan köy, ziyaretçilerine sakin bir kaçamak adresi sunduğu gibi şehirden uzak bir hayat yaşamak isteyenlere de yeni yerleşim yeri oluyor.

ankara-kizilcahamam-1.jpg

Yine Ankara’ya bağlı Kızılcahamam ilçesinde yer alan Yeni Dereneci Köyü de adını köydeki dereden alıyor. 136 kişilik nüfusuyla dikkat çeken bu köy, doğanın kucağında huzurlu bir yaşam vaat ediyor.

GELENEKLER HALA YAŞATILIYOR

Başkent Ankara’da modern yaşamın yanı sıra köylerde hala gelenekler yaşatılmaya devam ediyor. Şehir hayatının getirdiği koşturmaca ve kolaylıkların aksine, köylerdeki yaşam tarzı daha çok yaşlı nüfusa dayanıyor. Bu durumun en temel nedeni ise ekonomik fırsatların az olması ve genç nüfusun iş olanakları için şehirlere göçmesidir. Fakat, kentin köylerinde yaşayan yaşlı nüfus geleneklere bağlılıklarını korumaya ve gelenekleri canlı tutmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN