AFAD, 2024-2028 Stratejik Planı'nda yer alan bir rapora dayanarak, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin deprem verilerini kamuoyu ile hızlıca paylaşmasını "yetki ve görev çakışması" olarak nitelendirdi. Raporda, resmi deprem bilgilendirme yetkisinin yalnızca AFAD'a ait olduğu vurgulanırken, Kandilli'nin bu bilgileri paylaşmasının kafa karışıklığına yol açtığı belirtildi. Deprem gözlemi yapan kuruluşların verileri doğrudan AFAD'a iletmeleri gerektiği de hatırlatıldı.
AFAD, 2024-2028 Stratejik Planı'nda yer alan bir rapora dayanarak, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin deprem verilerini kamuoyu ile hızlıca paylaşmasına tepki gösterdi. Raporda resmi deprem bilgilendirme yetkisinin yalnızca AFAD'a ait olduğu vurgulanarak "Yetki ve görev çakışması" nitelendirildi.
Rapor, Kandilli'nin deprem bilgilerini paylaşmasının kamuoyunda kafa karışıklığına neden olduğunu belirterek, deprem gözlemi yapan kuruluşların verileri doğrudan AFAD'a iletmeleri gerektiğini hatırlattı.
Kısaldalga'dan Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, stratejik plan ayrıca, AFAD'ın afetlere hazırlık süreçlerinde yaşanan eksikliklere de değindi. Geçici barınma alanları ve altyapılarının afet öncesinde planlanması gerektiği, teknik destek ve eğitimli personel ihtiyacının karşılanması gerektiği üzerinde duruldu. Rapor, afet yönetimi konusunda mevcut durumu güçlendirecek yasal ve yapısal düzenlemelerin şart olduğunu vurgulayarak, AFAD'ın afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin artırılması gerektiğini bildirdi.