Abdulbaki öğretmene kan davası kurşunu! Yemek yerken yakalanan şüpheli itiraf etti

Fatih'te otomobiliyle seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz'ın ölümündeki sır perdesi kalktı. Cinayetin arkasında Batmanlı iki aşiret arasında yıllardır devam eden kan davasının olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Topkapı Mahallesi, Bican Bağcıoğlu Sokak'ta dün meydana gelen olayda, Türkçe öğretmeni Abdulbaki Durmaz (44), otomobiliyle ilerlerken silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Durmaz, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

2017'DEN BU YANA SÜREN KAN DAVASI

Polis tarafından yapılan soruşturma sonucunda cinayetin sır perdesi kalktı. Öğretmenin ölümünün ardında Batmanlı iki aşiret arasında 2017 yılından beri süregelen kan davası olduğu tespit edildi.

videoframe-575.jpg
Abdulbaki Durmaz (44)

Aşiretlerin kan davası sonucu çok sayıda kişinin öldürüldüğü ve yaralandığı belirlenirken son saldırıyı ise Adem G.'nin kardeşiyle birlikte gerçekleştirdiği saptandı.

ŞÜPHELİ LOKANTADA YAKALANDI

Polis ekipleri, saldırının failini bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Şüpheli Adem G., bir lokantada yemek yerken polis tarafından yakalandı.

9430524.jpg

'YAPTIĞIMIN KÖTÜ OLDUĞUNU BİLİYORUM'

Adem G., kendisini yakalayan polislere "Bu bir kan davası. Yaptığımın kötü bir şey olduğunu biliyorum." dedi.

Cinayet Büro Amirliğine getirilen Adem G., emniyetteki sorgusunun ardından zırhlı polis aracıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelinin "susma" hakkını kullanarak ifade vermediği öğrenildi.

9430523.jpg

KARDEŞİ ARANIYOR

Yetkililer, saldırı sırasında Adem G.'nin yanında bulunan ve olay yerine gelip ardından da kaçtığı taksiyi kullanan kardeşinin yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN