98 yaşındaki Kaya Bulut yarım asırlık aracını satmaya kıyamayınca sakladı! O araca talip yağıyor

98 yaşındaki Kaya Bulut yarım asırlık aracını satmaya kıyamayınca sakladı! O araca talip yağıyor

Sivas’ta yaşayan 98 yaşındaki Kaya Bulut yarım asırlık aracını satmaya kıyamayınca sakladı. Neredeyse 15 yıldır aracını garajında saklayan Bulut, cenazesinin de tamir ettireceği bu aracıyla kalkmasını istiyor…

Sivas’ta yaşayan 98 yaşındaki Kaya Bulut, yaklaşık yarım asır önce aldığı ve yıllarca kullanarak binlerce kilometre yol gittiği aracını bir türlü satamadı. Aracını 15 yıl önce emekli olduktan sonra garajına çeken Bulut, şimdi onu yenileyerek yeniden trafiğe çıkmak istiyor. Ayrıca öldüğünde cenazesinin bu araçla taşınmasını vasiyet eden Bulut, "Bu arabayla birçok vilayete fırın yapmaya gittim. En önemlisi de hacca gittim. Şimdilerde bu aracı tekrar çalıştırmak istiyorum" dedi.

sivasta-1.jpg

ARACIYLA HACCA BİLE GİTTİ

Aracıyla 4 gün süren yolculuk yaparak hacca gittiğini belirten 98 yaşındaki Bulut, "Bu arabayı ben 1976 yılında aldım. Tüm arabalardan güzeldi. Yurt dışından gelen bir gurbetçiden aldım. Bu arabayla birçok vilayete fırın yapmaya gittim. 1977 yılında hacca gittim. Annemi ve dayımı da götürdüm. Bu arabayla hacca dört günde gittim. Arabamı satmak istemiyorum. Garaja koyduk yaklaşık 15 senedir burada duruyor. Tekrar çalıştırmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

sivasta-2.jpg

“BABAM ASLA SATMIYOR TUTKUSU VAR”

Babasının aracı asla satmadığını ve tekrar tamir ettirip bineceğini söylediğini belirten Nevzat Bulut ise şöyle konuştu:

"Bu araba 48 yıldır bizde. Yaklaşık 15 yıldır da burada garajda duruyor. Plakası falan bile halen duruyor ancak trafikten düştüğü için burada duruyor. Gelip geçen gören şaşırıyor soruyor. Babam asla satmıyor. Ben bunu yaptırıp tekrar çalıştıracağım diyor. Böyle bir tutkusu var. Şu an 98 yaşında. Halen arabayı çalıştırıp binip gezeceğini söylüyor. Ben ölürsem beni bu arabayla götürün diye bize vasiyet etti. Bu araba çalışmazsa bile at arabasının arkasına bağlayın benim cenazemi de bu arabaya koyup yukarı tekkeye beni bu arabayla götürün diyor. Babam fırın ustasıydı. Türkiye’nin dört yanına fırın yaptı. O fırınların tüm malzemesini bu arabayla taşırdı. Bu araba tam bir emektar"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN