3 yaşındaki çocuğuna yaptıkları kan dondurdu: Ayaklarını plastik kelepçe ile bağlamışlar

3 yaşındaki çocuğuna yaptıkları kan dondurdu: Ayaklarını plastik kelepçe ile bağlamışlar

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşanan yürek yakan olayda, 3-4 yaşlarındaki bir çocuğa işkence yaptığı iddia edilen Suriyeli baba ve anne gözaltına alındı. Mahalle sakinlerinin elleri ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı halde bulduğu çocuk, hemen hastaneye kaldırıldı. Babayı linç etmek isteyen mahalle sakinlerini polis ekipleri güçlükle sakinleştirdi. Anne ve baba tutuklanırken çocuk ise koruma altına alındı.

Mardin'in Artuklu ilçesi Savur Kapı Mahallesi'nde yaşanan yürek yakan olayda, madde bağımlısı olduğu iddia edilen Suriyeli bir baba, 3-4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine ortaya çıktı. Polis ekipleri, H.A. adlı şahsın evinde yaptığı aramada, küçük çocuğun elleri ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı bir şekilde yerde yatarken buldu. Acilen hastaneye kaldırılan çocuk, tedavi altına alındı.

Olayın duyulmasıyla birlikte mahalle sakinleri büyük bir öfkeyle H.A.'ya yönelik linç girişiminde bulundu. Polis ekipleri, şahsı linç edilmekten güçlükle kurtararak gözaltına aldı. Olayın şokunu yaşayan anne de gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

9921016.jpg

ANNE DE GÖZALTINA ALINDI

Artuklu ilçesinde 3-4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı iddia edilen Suriyeli H.A.’nın ardından ismi öğrenilmeyen eşi de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahallelilerden Behçet Kaymaz, çocuğun 2 aydır işkence gördüğünü belirterek, “Çocuğun babası Suriyeli ve madde bağımlısıdır. 2 ay önce bu eve geldiler. 2 aydır bu çocuğa işkence uyguluyorlar. Gözaltına alınan babasının karakolda işkence yaptığını itiraf ettiğini öğrendik. Kendi ağzıyla ‘ben çocuğuma işkence yapıyorum’ demiş. Dün arkadaşlarımla ileride oturuyorduk. Sonra mahalledeki çocuklar yanımıza gelerek, çocuğa işkence yapıldığını söylediler. Biz de hemen eve geldik, kapıyı açan olamayınca kapıyı kırıp içeri girdik. Çocuğu dışarı çıkardık, bitkin düşen çocuğa su ve yemek verdik. Sonra polis memurlarımıza haber verdik. Polis gelerek müdahale etti. Çocuğu hastaneye, anne ve babayı da karakola götürdüler. Hala gözaltındalar. Bizler bu çocuğun devlete teslim edilmesini istiyoruz. Anne ve babasının da büyük bir ceza almasını istiyoruz” dedi.

"BÖYLE İNSANLAR OLDUĞUNU BİLSEYDİM ALMAZDIM AMA ÇOCUK KURTULDUĞU İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Konuya ilişkin konuşan ev sahibi Necmettin Özgün, “Bu aile benim evimde kiracı olarak yaşıyorlardı. Ben de yardımcı olmak için evimi kiraya verdim. Evimde yaklaşık 3 aydır kirada oturuyorlardı. Kendilerini çok fazla tanımıyorum sadece kiracım oldukları için evin önünden geçerken görüyordum. Olay dün gerçekleşti ve çocuğa bu şekilde işkence yapıldığını dün öğrendik. Bu duruma çok üzüldük. Bu aile başka yerde otururken de evden çıkarıldılar. Öyle düşünüyoruz ki bu çocuk daha önce de bu işkencelere maruz kaldı. Bu çocuğu bana Allah gönderdi ki ben bu aileyi kendi evime kiracı olarak aldım ve bu olay da böylelikle ortaya çıkmış oldu. İyi ki de ortaya çıktı. Bir çocuk işkenceden kurtuldu. Bu durum için çok üzgünüm ama iyi ki bu evi onlara kiraya vermişim ve bu çocuk böylelikle kurtulmuş oldu. Bu çocuk başka bir yerde olsaydı belki kimse fark etmeyecekti. Dışarıdan çok iyi bir insan olarak gözüküyorlardı. Bu yüzden evimizi kiraya verdik. Böyle insanlar olduğunu bilseydim almazdım ama çocuk kurtulduğu için çok mutluyum” dedi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan Suriyeli H.A. (35) ile ismi öğrenilemeyen eşi emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuk ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN