3 ilde deneme amaçlı ekilmişti, bir ilde hasadı başladı! Dar gelirli çiftçinin kurtarıcısı: Yüksek getirisi var

3 ilde deneme amaçlı ekilmişti, bir ilde hasadı başladı! Dar gelirli çiftçinin kurtarıcısı: Yüksek getirisi var

Dar gelirli çiftçinin kurtarıcısı oluyor, sağladığı yüksek getiri ile herkesin yüzünü güldürüyor.3 ilde deneme amacıyla ekildi bir şehirde hasat işlemleri şimdiden başladı. Valilik sevindiren açıklamayı yaptı hasat süreci etkinlikle tamamlandı.

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Sinecan köyünde Prof. Dr. Emin Kuru tarafından ekilen karabuğdayın hasat etkinliği Vali Mustafa Özarslan'ın katılımı ile gerçekleşti. Yapılan açıklamada karabuğdayın Sinop iklimine rahatlıkla uyum sağladığını belirten Özarslan, ekonomik değerinin de yüksek olduğunu vurguladı.

YÜKSEK GETİRİ SAĞLIYOR

Şifalı bir bitki olması ile ünlenen karabuğday hakkında açıklamalarda bulunan Vali Özarslan, tohumlarından elde edilen unun glutensiz olduğunu belirterek çölyak hastaları için büyük önem arz ettiğini de söyledi. Arıcılıkta kullanılabilen önemli bal bitkilerinin arasında yer alan karabuğdayın önemine değinen Özarslan, birçok yemeğin yapımında kullanıldığını da vurguladı.

Sinop'ta Karabuğday Hasadı

Sino'ta ekimi gerçekleştirilen karabuğdayın Çiftçiler için gelir kapısı oluşturduğunu vurgulayan Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve karabuğdaylı Sinop mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Sinop'ta örnek olarak üretilen karabuğday hasat edildi |

EKİMİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

2024 yılında 3 farklı rakımda denemesi yapılan karabuğdayın tarım için önemli bir yeri olduğunu belirten Özarslan, Sinop'ta başarıyla sonuçlandığını vurguladı. 2025 yılı üretim sezonunda yaklaşık yüz dekarlık alanda üretim yapmayı hedeflediklerine ifade eden Vali Özaslan, karabuğday üretiminin tarım sektörüne önemli bir katkı sağladığının altını çizdi. Vali Özarslan üreticilere, çiftçilere ve İl Tarım Orman Müdürlüğü'ne teşekkürlerini de iletti. Düzenlenen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Albay Ferhat Kuran ile İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem de katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN