2 ilde denize sakın girmeyin! Valilik acil uyardı: Dalga boyu 2 metreyi bulacak

2 ilde denize sakın girmeyin! Valilik acil uyardı: Dalga boyu 2 metreyi bulacak

O 2 ilimizde denize girmek yasaklandı! Valilikten acil uyarı geldi! Sakın denize girmeyin! Dalga boyu 2 metreyi bulacak...

Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığının sağladığı verilere dayanarak önemli bir açıklama yaptı. Sahillerde rüzgar hızının artmasıyla dalga yüksekliğinin de artması bekleniyor.

DALGA BOYU 2 METREYE ULAŞACAK

Kandilli'den korkutan tsunami açıklaması! 'Olası İstanbul depreminde...' - Son Dakika Haberler

Yapılan açıklamada, rüzgar hızının saatte 20 deniz miline, dalga yüksekliğinin ise 2 metreye kadar çıkabileceği belirtildi. Bu durumun muhtemel boğulma vakalarına yol açabileceği uyarısıyla, vatandaşlardan denize girmemeleri önemle rica edildi.

AA'nın haberine göre, Sinop Valiliği de benzer bir uyarıda bulundu. Batı ve kuzeybatı yönlerinden esen rüzgarın saatte 40 kilometre hıza ulaşabileceği ve dalga yüksekliğinin 1.2 metreye kadar çıkabileceği bildirildi. Bu nedenle, boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla denize girilmemesi gerektiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN