Son dakika! Bakan Işıkhan'dan emekli maaş farkları ve çalışma saatleri açıklaması

Son dakika! Bakan Işıkhan'dan emekli maaş farkları ve çalışma saatleri açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" açıklamasını yaptı.

Vedat Işıkhan Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farklarla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Işıkhan çalışma saatlerinin kısalmasıyla ilgili sorulara da yanıt verdi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

"Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" diyen Işıkhan, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili yeni formüller olup olmadığı ile ilgili soruya "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." yanıtı verdi.

Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalacağı iddiasıyla ilgili ise "Böyle bir çalışmamız yok" dedi.

EMEKLİ MAAŞ FARKI NEDİR?

510 sayılı Kanun’da yer alan güncelleme katsayısı hesaplama yöntemi nedeniyle 2024 ve 2025’te işçi ve Bağ-Kur emeklileri için maaş farklılıkları çıkacak. 2024’ün ikinci yarısında emekliliğe başvuranların 2025’in ilk yarısında emekliliğe başvuranlardan yaklaşık yüzde 30 daha fazla aylık alacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN