Sanayinin kalbiydi artık iflasın kalbi oldu! Bursa’da konkordato rüzgarı: Mobilya devinin iflasına hükmedildi

Sanayinin kalbiydi artık iflasın kalbi oldu! Bursa’da konkordato rüzgarı: Mobilya devinin iflasına hükmedildi

Bursa önceden sanayinin kalbiydi artık iflasın kalbi oldu. Kentten peş peşe konkordato haberleri gelmeye devam ederken, o şirketin konkordato talebi reddedilerek mobilya devinin iflasına hükmedildi…

Türkiye’nin mobilya üssü olarak bilinen İnegöl’de, ekonomik zorluklar devam ediyor. Bu kapsamda, İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, borçlarını ödemekte zorlandığı için mahkemeye başvurdu. Şirket, geçici konkordato mühleti alarak finansal yeniden yapılandırma sürecine girdi ancak talepleri kabul edilmedi.

KONKORDATO TALEBİ REDDEDİLDİ

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebini değerlendirerek, şirketin iflasına karar verdi. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Davacı İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebinin reddine, davacı İnegöl Ticaret Sicilinin 12729 sicil numarasında kayıtlı İskeletsan Mobilya Koltuk Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin borca batık olduğu anlaşılmıştır. 03/09/2024 tarih ve saat 14:57 itibarıyla iflasına karar verilmiş olup, tasfiye usulü Adi Tasfiye olarak belirlenmiştir. İflasın gecikmeksizin İnegöl İflas Müdürlüğüne bildirilmesine, Konkordato Komiseri Şükrü ÇALIŞKAN’ın görevine son verilmesine ve mahkememizce konulan tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir."

iskeletsan-mobilya-iflas-1.jpg

EKONOMİK ZORLUKLARIN ETKİSİ

İnegöl, Türkiye'nin mobilya üretiminde önemli bir merkez olarak biliniyor. Ancak, son dönemdeki ekonomik zorluklar, İskeletsan gibi birçok firmanın finansal sorunlar yaşamasına neden oldu. Şirketin iflası, bölgedeki ekonomik ortamı daha da zorlu hale getirebilir.

KONKORDATO SÜRECİ VE İFLAS KARARI

Konkordato, bir şirketin borçlarını yeniden yapılandırma ve ödeme planı oluşturma sürecidir. Ancak, İskeletsan'ın konkordato talebi mahkeme tarafından reddedildi ve iflasına karar verildi. Şirketin borca batık olduğu ve finansal zorluklar içinde bulunduğu belirtildi. İflas süreci kapsamında, şirketin varlıkları Adi Tasfiye yöntemiyle tasfiye edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN