PHA coin nedir? PHA coin projesi ve yol haritası

PHA coin nedir? PHA coin projesi ve yol haritası

Günümüzde pek çok yatırımcı sana paraları tercih ederken piyasada yer alan coinler hakkkında da araştırmalar devam ediyor. Phala Network’ün ne olduğu, ne işe yaradığı, avantajları merak ediliyor. İşte Phala Network hakkında merak edilen tüm detaylar…

Phala Network, Bulut ve blok zincir teknolojisi kullanan ve depolama hizmeti sunan bir blockchain projesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Veri güvenliği ve gizliliği sağlayan bu proje yatırımcıların da dikkatini çekiyor.İşte Phala Network hakkında merak edilen tüm detaylar…

PHALA NETWORK NEDİR?

Phala Network, kullanıcılara üst düzey veri güvenliği ve gizlilik sunan bir platform olarak görülmektedir. Blok zincir teknolojisini kullanan proje bulut depolama hizmeti sunmaktadır.Google Cloud ve OneDrive’a benzeyen bu proje blockchain altyapısını kullanmasıyla bunlardan ayrılır. Merkezi bulunmayan bir yapı ile karşımıza çıkan Phala’nın yerel kripto para birimi ise PHA coin’dir.

Proje ile ağda bulunan kullanıcıların verileri akıllı sözleşme ile koruma altına alınmaktadır. Ağ üzerinde yapılan transfer işlemleri ve depolama verileri diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez. Kullanıcıların verileri gizli akıllı sözleşmeler ile koruma altına alınır. Depolama alanları ise zamanlama algoritması ile koruma altında tutulmaktadır. Bu algoritma sayesinde depolama alanları daha güvenli bir yer haline dönüşür. Bununla birlikte ağ üzerinde çeşitli DeFi ürünleri de bulunur. Bu ürünler arasında PLIBRA ve Web 3 Analytisc gibi hizmetler öne çıkar.Bunlarla birlikte kullanıcılar gelişmiş analiz ve hesaplama işlemleri yapabilmektedir.

Phala Network

PLA COİN NEDİR? NE İÇİN KULLANILIR?

PLA coin, Phala Network projesinin yerel para birimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte PLA, yönetişim tokeni olarak da görev yapmaktadır. Elinde token olan kullanıcılar ağ geleceği hakkında karar verme yetkisine de sahip olmaktadır. Yani oy kullanma hakları bulunmaktadır.

PLA coin, üst düzey bir güvenliği sahipken veri depolama alanlarına erişmek için de bu güvenlik sisteminden yararlanır. Bu alanları kiralamak isteyen kullanıcılar ise ödemelerini PLA coin ile yapmaktadır. Bununla birlikte platform üzerinde yer DeFi ürünlerine erişim sağlamak için de PLA coin kullanılması gerekir. Tokenin maksimum arzı 1 milyar adet olarak sınırlandırmaktadır. Bu paranın piyasa değeri ise 76,5 milyon dolar civarında yer alıyor.

AVANTAJLARI NELERDİR?

Yüksek işlem hızına sahip olan bu proje kullanıcılara da düşük işlem ücreti ile hizmet vermektedir. Ucuz bir şekilde işlemlerden yararlanabilen kullanıcılar depolama alanları ve merkezi bulut hizmetlerine erişim sağlayabilmektedir.PLA coin ile düşük ücretlerle depolama alanı kiralaya bilmektedir.

Bunun yanı sıra sistemi kullanacak olan kişiler yüksek güvenlik ve gizlilik önlemleri ile verilerini güvende tutabilir. Merkeziyetsiz ağların merkezi bulunanlara göre daha güvenli olduğu da düşünülmektedir.

PLA coin Nedir

DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Her projenin avantajları olduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. Bu projede dezavantajlarına baktığımızda ise yüksek güvenlik ve gizlilik yöntemi sayesinde kara para aklamak için de uygun bir ortam oluşturmaktadır. Bu kadar gizli işlemin yapılması kötü amaçlı kişilerin de ağ sistemine dahil olmasına neden olabilir. Verileri koruma odaklı olarak hizmet sunan ağ sistemi PLA coinlerin cüzdanda tutulmasına ve siber saldırı fonlarının kaybedilmesine neden olabilir. Bu problem ise PLA varlıklarının bir donanım cüzdanında saklanmasıyla önlenebilir.

PHALA NETWORK NEDİR? PLA COİN NASIL ALINIR?

İşlem hacmi büyük ve güvenli olan Kripto para borsalarında listelenen PLA, Binance, Huobi Global ve KuCoin gibi kripto borsalarında yer almaktadır. PLA coin satın almak isteyen kullanıcılar bu borsalardan herhangi birine üye olarak cüzdan işlemleriyle satın alma işlemini gerçekleştirebilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN