Otomobil alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun sadece 6 gün kaldı

Otomobil alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun sadece 6 gün kaldı

Türkiye'de 2024 yılının başında otomobil fiyatları hızla yükselmeye başlamıştı. Ancak Temmuz ayında fiyatlar biraz gerilemiş ve araç almak isteyenler rahat bir nefes almıştı. Vatandaşlar 'Araç fiyatları düşmeye devam edecek mi?' sorusunu araştırırken kötü haber geldi. Otomobil alacaklar dikkat! Elinizi çabuk tutun sadece 6 gün kaldı. Otomobil fiyatlarına okkalı zam geliyor. İşte detaylar haberimizde...

Eylül ayında otomobil almayı planlayanlara kötü haber geldi. Otomotiv sektöründeki yetkililer, döviz kurlarındaki artış ve euro/dolar paritesinin etkisiyle eylül ayında otomobillere ortalama yüzde 5 oranında zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

OTOMOBİL ALACAKLAR DİKKAT

Ağustos ayında 85 bin adetlik satış hedefini yakalamaya hazırlanan otomotiv pazarı, kur zammı endişesiyle hareketli günler yaşıyor. Temmuz ayında 94 bin adedi aşan satışlar, yerli araçlar için 31 Ağustos’a kadar geçerli olan GSR2'ye uyum süreci ve kur farkı sebebiyle fiyatların artacağı beklentisiyle daha da hızlanmış durumda.

yeni-proje-2024-08-25t175424-176.jpg

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN! 6 GÜN SONRA OKKALI ZAM GELİYOR

Özellikle yerli araçlarda GSR2 geçişi, fiyat artışını kaçınılmaz hale getiriyor. Bu sebeple, yerli ve ulusal tip onayı olan araçların şu anki fiyat avantajından yararlanmak isteyen tüketicilerin ellerini çabuk tutmaları gerektiği vurgulanıyor.

yeni-proje-2024-08-25t175439-049.jpg

Sektördeki yetkililer, eylül ayında beklenen zammın yanı sıra, yılın geri kalanının da bu dönemdeki satış trendlerine göre şekilleneceğini ifade ediyor. Kur artışları, parite değişiklikleri ve GSR2 uyum süreci göz önüne alındığında, otomobil almak isteyenlerin acele etmeleri gerektiği bir kez daha altı çiziliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN