O çöpten çıkardı dünya peşine düştü! Amerika, Arap Emirlikleri, Yunanistan… Almak için kıyasıya rekabet başladı

O çöpten çıkardı dünya peşine düştü! Amerika, Arap Emirlikleri, Yunanistan… Almak için kıyasıya rekabet başladı

Tekirdağ’da oto boyacılığı yapan Ümit Marangoz yaptığı işle yoğun ilgi görüyor. Hurdalık klasik otomobilleri adeta baştan yaratan Marangoz’un elinden çıkan ürünler Türkiye kadar yurtdışından da yoğun ilgi görüyor. Öyle ki o ülkeler arasında almak için kıyasıya rekabet başladı…

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa 100. Yıl Mahallesi'nde 15 yıldır oto boyacılığı yapan Ümit Marangoz, hurdaya ayrılan klasik otomobilleri yeniden hayata kazandırarak dikkat çekiyor.

KLASİK OTOMOBİLLER YENİDEN DOĞUYOR

Ümit Marangoz, beş yıl önce hurdaya ayrılan klasik otomobilleri alıp eski görünümüne kavuşturmanın yanı sıra, bu araçların birebir aynısını fiberglas malzemeden maket olarak üretmeye başladı. Motorsuz olarak üretilen bu fiberglas otomobil maketleri, otel, galeri, film seti ve fotoğraf stüdyolarında kullanılmak üzere meraklıları tarafından satın alınıyor.

tekirdagda-1.jpg

O ÜLKELER KAPIŞ KAPIŞ ALIYOR

Marangoz, ürettiği fiberglas otomobilleri Türkiye’nin yanı sıra ABD, Bulgaristan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne de satıyor. Klasik otomobil parçaları ve koltuk takımları da üreten Marangoz, ürünlerine yurt içi ve yurt dışından büyük bir talep olduğunu belirtiyor.

tekirdagda-2.jpg

“BU BİR HASTALIK”

Marangoz, Türkiye'de kendisi gibi fiberglas klasik otomobil ve parçalarını üreten yalnızca 2-3 kişi olduğunu ifade ederek, klasik otomobillere olan tutkusunu şöyle açıklıyor: “Bunlara çok merakımız vardı. Hem üretip hem toplamak istedik. Bu bir hastalık bizim için.” Oteller, film stüdyoları ve fotoğraf stüdyoları, fiberglas klasik arabalara yoğun ilgi gösteriyor.

tekirdagda-3.jpg

Marangoz, ürettikleri araçların motorunun olmadığını, tüm parçaları kendilerinin tasarlayıp ürettiğini vurguladı. Fiberglas bir otomobilin sıfırdan inşa edilmesinin bir ay sürdüğünü belirten Marangoz, "Koltuk, kapılar, camlar, farlar hepsi kendi imalatımız. Müşteri isteğine göre aracın istenen bölgesinden kesip orijinal boyutunda koltuk veya masa yapabiliyoruz" dedi.

tekirdagda-4.jpg

“TALEPLERİ YETİŞTİREMİYOR”

Fiberglas otomobillere olan talebin yoğunluğuna dikkat çeken Marangoz, “Genellikle oteller ve fotoğraf çekim stüdyoları bu araçları istiyor, galericilerimiz de talep ediyor. Şu an 3 siparişim var; bunlar arasında Amerika ve Dubai var” dedi. Yurt dışı satışlarının Türkiye'ye göre daha iyi gittiğini belirten Marangoz, “Talepleri yetiştiremiyoruz” ifadesiyle üretimlerinin yoğunluğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN