Kamu çalışanını eski eşi ele verdi: 350 arkadaşını 300 milyon TL dolandırdı

Kamu çalışanını eski eşi ele verdi: 350 arkadaşını 300 milyon TL dolandırdı

Ankara'da bir kamu çalışanı olan Ramazan M., 350 iş arkadaşını 300 milyon lira dolandırdı. Eski eşinin kayıp ihbarı ve iş arkadaşlarının şüphelenmesi üzerine, kaçmaya çalışırken yakalandı.

Ankara'da bir kamu kurumunda çalışan Ramazan M., yurt dışından uygun fiyatlı telefon ve beyaz eşya getireceği vaadiyle birçok iş arkadaşını dolandırdı. Çeşitli miktarlarda para toplayan Ramazan M., aynı zamanda borçlu olduğunu söyleyerek arkadaşlarından sürekli borç aldı. İlk başta aldığı borçları geri ödeyerek güven kazanan Ramazan M., bu taktikle borç aldığı kişilerin sayısını ve borç miktarlarını artırdı. Parası olmayan arkadaşlarını ise kredi çekmeye bile ikna etti.

Kamu Çalışanından Milyonluk Vurgun! Eski Eşi Böyle Yakalattı - Resim : 1

İŞE GİTMEYİNCE ŞÜPHE UYANDIRDI

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; Ramazan M.'nin işe gitmemesi üzerine şüphelenen arkadaşları, onun ailesiyle iletişime geçerek durumu aktardı. Bu sırada eski eşi Ö.Ö., kendisine ulaşamayınca kayıp ihbarında bulundu. Polis ekipleri, Ramazan M.'nin evinde yaptığı aramada, mutfakta şarja takılı bir cep telefonu ve el yazısıyla yazılmış bir veda notu buldu. Aynı zamanda Ramazan M.'nin bir arkadaşına yurt dışına çıkacağını söylediği ortaya çıktı.

300 MİLYON TL VURGUN

Savcılığa şikayette bulunan iş arkadaşları, Ramazan M.'nin toplamda 350 kişiden 300 milyon TL topladığını belirtti. "Kendini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis, Ramazan M.'yi yurt dışına kaçmaya çalışırken Bursa'da yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN