Türkiye'de bilet alan herkes onu tercih ediyordu! Türk şirketi artık Fransız oldu

Türkiye'de bilet alan herkes onu tercih ediyordu! Türk şirketi artık Fransız oldu

Fransız merkezli seyahat devi Türkiye’deki o şirketi satın aldı. Türkiye’de bilet alan herkesin ilk tercihi olan o marka satışla birlikte artık Fransız oldu. İşte satışın detayları...

ESMAGÜL KOÇAK

Türkiye’nin popüler online otobüs ve uçak bilet satış platformu Obilet, Fransa merkezli seyahat devi BlaBlaCar tarafından satın alındı.

Yolculuk planlaması alanında Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Obilet, artık Fransız kökenli BlaBlaCar bünyesinde hizmet verecek. BlaBlaCar’ın Obilet’i satın alması, Türkiye’de seyahat sektöründe büyük yankı uyandırırken, sektör için de önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-1.jpg

REKABET KURULU’NDAN ONAY GELDİ

Rekabet Kurulu, Obilet Bilişim Sistemleri AŞ hisselerinin Fransız şirket Comuto SA (BlaBlaCar’ın ana şirketi) tarafından devralınması işlemine onay verdi. Yapılan açıklamada, "Obilet Bilişim Sistemleri AŞ'nin tüm hisselerinin Comuto SA tarafından devralınması işlemi uygun bulunmuştur" denildi. Bu onayla birlikte satın alma işleminin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

yeni-proje.jpg

SATIŞ İŞLEMİ ÇOĞUNLUK HİSSELERİNİ KAPSIYOR

Rekabet Kurulu, satış işleminin tüm hisseleri içerdiğini belirtse de, Webrazzi'ye açıklamada bulunan Obilet yetkilileri, yalnızca çoğunluk hisselerinin devredildiğini açıkladı. Temmuz ayında başlayan bu süreçle birlikte BlaBlaCar, Türkiye pazarındaki etkisini daha da genişletmeyi hedefliyor.

BlaBlaCar’ın Obilet’i bünyesine katması, seyahatseverler için daha entegre hizmetler ve kullanıcı dostu çözümler sunmayı vaat ediyor. Obilet kullanıcıları, bu yeni birleşme sayesinde BlaBlaCar’ın global ağındaki birçok avantaja da erişim sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN