Taste Atlas en iyiler listesinde Türkiye’ye tam not! Antep Fıstığı ve Aydın’ın imzası: Efsaneler zirveye koşuyor

Taste Atlas en iyiler listesinde Türkiye’ye tam not! Antep Fıstığı ve Aydın’ın imzası: Efsaneler zirveye koşuyor

Farklı lezzetleri puanlayarak en iyiler sıralaması oluşturan Taste Atlas, şimdi de kuruyemişleri sıraladı. Lezzetleriyle her masada olan Türkiye’den şimdi bakın hangi 2 lezzet zirveyi zorladı?

Farklı kategorilerde yeme içme üzerine yaptığı puanlamalar ile sıkça gündeme gelen Taste Atlas, bu kez dünyanın dört bir yanından en iyi kuruyemişleri listeledi. İşte o liste ve her bir kuruyemişin detayları.

1. Fystiki Aeginas (Yunanistan)

Listenin ilk sırasında, Yunanistan’a özgü Fystiki Aeginas yer alıyor. Bu fıstık çeşidi, lezzeti ve kıvamı ile dikkat çekiyor.

2. Antep Fıstığı (Türkiye)

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Antep Fıstığı, Taste Atlas’ın tanıtımında Gaziantep'ten gelen geleneksel bir ürün olarak öne çıkıyor. Fıstığın, tatlılarda ve çeşitli yemeklerdeki yeri oldukça değerlidir.

dunyanin-en-iyi-kuruyemisleri-1.jpg

3. Pistacchio Verde di Bronte (İtalya)

İtalya’nın ünlü fıstığı Pistacchio Verde di Bronte, özellikle Sicilya bölgesinde yetiştirilen ve kendine özgü aroması ile bilinen bir çeşit.

4. Macadamia (Avustralya)

Macadamia fındıkları, Avustralya'ya özgü olup kuzeydoğu Yeni Güney Galler ile orta ve güneydoğu Queensland bölgelerinde yetiştiriliyor. Kremsi yapısı ile lezzet arayanların gözdesi.

5. Marcona Bademleri (İspanya)

İspanya'nın özel badem çeşidi Marcona, yuvarlak ve dolgun yapısıyla diğer bademlerden ayrılıyor. Pürüzsüz, beyaz rengi ile de dikkat çekiyor.

6. Mandorle (Sicilya)

Sicilya’da yetişen Mandorle bademleri, zengin aroması ve lezzeti ile dünyada en çok tercih edilen badem çeşitlerinden biri. İtalya, badem üretiminde öne çıkan ülkelerden biridir.

7. Terra Fria'nın Kestanesi (Portekiz)

Terra Fria’nın kestanesi, Portekiz’in Vila Real ve Bragança bölgelerinde yetişen Longal çeşidinin meyvesidir. Bu kestane, özellikle yerel mutfakta önemli bir yere sahiptir.

dunyanin-en-iyi-kuruyemisleri-2.jpg

8. Aydın Kestanesi

Türkiye’nin bereketli topraklarından gelen Aydın kestanesi, Büyük Menderes Nehri yakınlarında bin yıldır yetiştirilmektedir. Zengin lezzeti ile tanınır.

9. Brezilya Cevizi

Brezilya cevizi, yüksek besin değeri ile öne çıkan bir diğer kuruyemiştir. Antioksidan özellikleri ile sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alır.

10. Noix de Grenoble (Fransa)

Fransa’ya özgü olan Noix de Grenoble, özellikle tatlılarda ve hamur işlerinde kullanılan popüler bir ceviz çeşididir. Kalitesi ve lezzeti ile uluslararası alanda tanınmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN