Lezzeti ödül aldı hasadı başladı! Söğüt dalından yapıyor, çamurla sıvalıyorlar: Kilosu 2000 TL’den kapış kapış gidiyor

Lezzeti ödül aldı hasadı başladı! Söğüt dalından yapıyor, çamurla sıvalıyorlar: Kilosu 2000 TL’den kapış kapış gidiyor

Bitlis’te lezzetiyle ödül alan o ürünün hasadı başladı. Üreticiler ürünü söğüt dalında yapıyor, çamurla sıvalıyorlar. Bu yıl verimin yüksek olduğu ürün, kilosu 2000 TL’den kapış kapış gidiyor…

Bitlis’in söğüt dallarından yapılan ve etrafı çamurla sıvanan kara kovan balının hasat dönemine girildi. Kalitesi bilimsel olarak kanıtlanan Bitlis kara kovan balının kilogram fiyatı 1500 ile 2000 TL arasında değişiyor. Bu yıl arıcılar yüksek verim bekliyor.

bitliste-kara-kovan-bali-hasadi-basladi-1.jpg

ENDEMİK BİTKİLER KALİTESİNİ ARTIRIYOR

Bitlisli arıcı Güven Güngördü, kara kovan balının hasadına havaların soğumasıyla başlandığını aktarırken, bölgedeki endemik bitkilerin bol olmasının balın kalitesine büyük katkı sağladığını belirtti. Güngördü, “Kara kovan balımız, doğal ortamda yetişen bitkilerin zenginliği sayesinde yüksek kaliteli bir ürün ortaya çıkarıyor,” dedi.

bitliste-kara-kovan-bali-hasadi-basladi-2.jpg

KOVAN BAŞINA DÜŞEN REKOLTE YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kara kovan balının kalitesini artıran bir diğer unsurun ise prolin değerinin yüksek olması olduğu ifade edildi. Güngördü, bu durumun balın ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül almasını sağladığını vurguladı. Ayrıca, kovan başına 7 ila 8 kilo arasında bal alındığını söyleyen Güngördü, bu yıl rekoltenin oldukça güzel olduğunu dile getirdi.

bitliste-kara-kovan-bali-hasadi-basladi-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN