Vişne lekesini şak diye temizliyor: Deterjana ihtiyacınız yok

Vişne lekesini şak diye temizliyor: Deterjana ihtiyacınız yok

Vişne Lekesi Kabusu mu? İşte Doğal Çözümler!

Vişne lekesini doğal yollarla temizlemek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Hızlı Müdahale: Lekenin üzerine hemen soğuk su dökün. Bu, lekenin kumaşa işlemesini önlemeye yardımcı olabilir.
2. Limon Suyu veya Sirke: Lekenin üzerine limon suyu veya beyaz sirke uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu asitli çözeltiler, lekenin rengini açabilir.
3. Karbonat ve Su: Bir macun kıvamına gelene kadar karbonat ve suyu karıştırın. Bu macunu lekenin üzerine uygulayın ve nazikçe ovalayın. Bir süre beklettikten sonra durulayın.
4. Tuz: Lekenin üzerine biraz tuz serpin ve hafifçe ovalayın. Tuz, lekeyi emmeye yardımcı olabilir. Ardından soğuk suyla durulayın.
5. Mısır Nişastası ve Su: Mısır nişastasını suyla karıştırarak bir macun yapın ve lekenin üzerine uygulayın. Kurumasını bekleyin ve ardından fırçalayarak çıkarın.

Bu yöntemlerden birini uyguladıktan sonra, giysiyi normal şekilde yıkayarak kalan lekeleri çıkarmaya çalışabilirsiniz. Lekenin tamamen çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için giysiyi kurutmadan önce lekenin olduğu bölgeyi kontrol etmek önemlidir, çünkü kurutma işlemi lekeyi kalıcı hale getirebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN