Almanya’dan yeni vize kuralı: Listede Türkiye’de var

Almanya’dan yeni vize kuralı: Listede Türkiye’de var

Almanya, geçtiğimiz yıl Çin, Fas ve Türkiye’den gelen vize ret itirazlarını bir yıl süreyle askıya almıştı. Bu süre, 30 Haziran 2025’e kadar uzatıldı. Bu karar doğrultusunda, Türk vatandaşları Almanya’ya yaptıkları vize başvuruları reddedildiğinde itirazda bulunamayacaklar.

Son yıllarda Avrupa ülkeleri, Türkiye’ye yönelik kısıtlayıcı vize politikalarını artırıyor. Özellikle Schengen bölgesine yapılan vize başvurularında ret oranları rekor seviyelere ulaştı. Almanya’nın son kararı, bu konuda tepki çeken bir başka adım oldu.

Almanya, sınır bölgelerinde devriyeler kurarak ve havalimanlarında yeni departmanlar oluşturarak ülkeye girişleri zorlaştırıyor. Türkiye’den gelen vize ret itirazları, bir yıl boyunca kabul edilmeyecek.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 2023 yılında Türkiye, Çin ve Fas’tan yapılan vize ret itirazlarının değerlendirilmesini askıya aldığını duyurmuştu. Bu uygulama, 30 Haziran 2025’e kadar uzatıldı ve başvurular otomatik olarak askıya alınacak.

Bakanlık, pandemi sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte vize bölümlerinin büyük bir başvuru yükü altında olduğunu belirtti. Bu durum, vize randevuları için daha uzun bekleme sürelerine yol açıyor. Vize başvurularını daha hızlı yanıtlamak amacıyla, itirazları inceleyen ekip başka alanlarda görevlendirildi.

Bu düzenleme, vize başvurularının daha hızlı değerlendirilmesi için kapasite artırımı sağlamak amacıyla yapıldı. Çok sayıda kişi, vize randevusu alabilmek için aylarca beklemek zorunda kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN