Kriz dalgası o firmayı da altüst etti! Sektörün yıldızından şaşırtan hamle: Konkordato süreci başladı

Kriz dalgası o firmayı da altüst etti! Sektörün yıldızından şaşırtan hamle: Konkordato süreci başladı

Ekonomik kriz dalgası o firmayı da altüst etti. Sektörde yıllardır hizmet veren ve ürünleriyle adından söz ettiren firmanın konkordato süreci başladı…

Adana'dan beklenmedik bir haber geldi. Türkiye'nin ünlü yatak üreticisi Yıldız Yatak Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi, finansal zorlukların ardından konkordato sürecine girdi. 1989 yılında kurulan ve kaliteli yataklarıyla bilinen firma, yaşanan küresel ekonomik krizin etkilerini en ağır şekilde hisseden şirketlerden biri oldu.

FİNANSAL ZORLUKLARIN ARDINDAN YENİ KARAR

Yıldız Yatak, Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyla 28 Ağustos 2024 tarihinde konkordato ilan etti. Şirket, mahkemeden aldığı 2 aylık geçici mühlet uzatma kararı ile mali sıkıntılarını aşmayı hedefliyor. Bu karar, şirketin 5500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren modern üretim tesislerini ve çalışanlarını doğrudan etkiliyor.

yildiz-yatak-iflas-1.jpg

ADANA’NIN KALKINAN DEVİ ŞİMDİ ZORDA

Yıldız Yatak, 5500 metrekare kapalı alanda modern tesislerde üretim yaparak Adana ekonomisinin önemli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Uzun yıllara dayanan tecrübesi ve kaliteli ürünleriyle sektörde lider konumunda olan firma, müşterilerine sunduğu yüksek konfor standartlarıyla tanınıyor. Ancak son dönemdeki ekonomik kriz, firmanın finansal dengesini alt üst etti.

GEÇİCİ MÜHLET KARARI

Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı firma, 3 aylık geçici mühlet süresinin sona ermesiyle, mahkemeden 2 aylık ek süre aldı. Bu süre zarfında mali durumunu düzeltmeyi planlayan Yıldız Yatak, konkordato süreci boyunca faaliyetlerine devam edecek. Mahkeme kararına göre, şirketin konkordato süreci 28 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN