MG’den büyük hamle: ÖTV indirimi yapan ilk marka oldu! Sıfır SUV alacaklar müjde

MG’den büyük hamle: ÖTV indirimi yapan ilk marka oldu! Sıfır SUV alacaklar müjde

Sıfır otomobil hayali kuranlar kendini MG bayilerinde buluyor. ÖTV indirmi yapan ilk marka MG olurken beklenen büyük hamle geldi. Sıfır SUV model otomobil almak isteyenlere müjde verildi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

SUV otomobil almak isteyenlere MG'den müjdeli haber geldi. Büyük bir hamleyle ÖTV indirimini yapan ilk marka olarak gündemde yerini aldı. Yeni modelinin o tarihten itibaren ön satışı başlayacak. İşte tüm detaylar...

VERGİ AVANTAJINDA İLK MARKA MG OLDU

Elektrikli ve hibrit araçlar arasında rekabet iyice kızışıyor. Şarj edilebilir hibrit araçlara (%30 ÖTV diliminden) sağlanan vergi avantajından yararlanan ilk marka MG oldu. BYD, Manisa’da 1 milyar dolarlık yatırım yaparak dev bir fabrika kurma planlarıyla dikkat çekerken, ÖTV avantajından faydalanmak için beklediği teşvik belgeleri nedeniyle henüz hamlesini yapamadı.

fbddc0b9-fa42-4a01-8de2-1227348a08b7.jpg

ÖN SATIŞA ÇIKACAK

MG ise rakibini beklemeden harekete geçti ve yeni HS modelini pazartesi günü ön satışa açıyor. Bu model, yalnızca elektrikle 100 km yol alabiliyor ve tek bir dolumla 1000 km'yi aşan bir menzil sunuyor. Turbo motor ve elektrik desteğiyle toplamda 339 beygir güç üreten bu araç, pazarda büyük ses getirecek gibi duruyor.

BYD’nin bu rekabette geri planda kalmış gibi görünmesi ise dikkat çekici. Çinli devin, Türkiye pazarına girmek için hazırlıkları sürerken, MG’nin hızlı hamlesi adeta bir meydan okuma niteliğinde.

f43b68a3-5713-4c00-a677-e674e1a16440.jpg

O FİYATTAN SATILMASI BEKLENİYOR

MG'nin Fiyat Tahmini: MG HS’nin tahmini satış fiyatının 2 milyon TL civarında olması bekleniyor. MG kullanıcılarına özel daha düşük fiyatlar sunulacağı belirtilirken, Çin’den ithal edilen araçlara %40 gümrük vergisi uygulandığını da unutmamak gerek.

Sonuç olarak, MG’nin hızla harekete geçerek ÖTV avantajından faydalanması, Türkiye pazarında rekabetin giderek kızışacağını gösteriyor. Şimdi gözler BYD’nin atacağı adımlarda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN