Hakiki zeytinyağının beklenen fiyatı belli oldu! Fiyatlar düşüyor...Eğer bu rakamın altındaysa sakın almayın

Hakiki zeytinyağının beklenen fiyatı belli oldu! Fiyatlar düşüyor...Eğer bu rakamın altındaysa sakın almayın

Üreticiler açıkladı, hakiki zeytinyağının beklenen fiyatı belli oldu. Kuraklığın etkisi devam ederken bu yıl fiyatlar da düşüşe geçti. İşte, hakiki zeytinyağında beklenen fiyatlar…

Bu yıl zeytin üreticilerinin fiyat beklentileri, özellikle yaşanan kuraklık ve pazar koşulları nedeniyle şekillenmeye başladı. Zeytinyağı fiyatlarındaki değişim ve üretim durumu hakkında detaylı bilgiler şöyle:

FİYATLARDA DÜŞÜŞ: 300 TL'DEN 350 TL'YE

Geçtiğimiz yıl, hasat edilen zeytinlerin sıkılan yağı litresi 300 liraya kadar satışa sunulmuştu. Ancak, bu yıl zeytinyağının fiyatı düşüş gösterdi. Şu anda piyasa koşulları ve yaşanan kuraklık nedeniyle zeytinyağı fiyatı hakiki ürünler için 350 liradan aşağı olmaması gerektiği ifade ediliyor.

KURAKLIK ZEYTİNLERİ KURUTUYOR

Nazilli’nin Şimşelli Mahallesi'nde zeytin üretimi yapan Necip Avcı, zeytinlerin gelişiminin büyük ölçüde yağışlara bağlı olduğunu vurguladı. Avcı, kuraklık nedeniyle zeytinlerin bir kısmının kuruduğunu belirtti. "Geçen gün yağmur yağdı, bu biraz fayda sağladı. Bir daha yağmur yağarsa zeytinler daha da güzelleşir," şeklinde konuştu.

zeytinyagi-fiyatlari-ne-kadar-olacak.jpg

PAZAR DURUMU VE FİYAT ENDİŞELERİ

Zeytinyağı piyasasındaki fiyatların düşüşü, üreticilerin endişelerine neden oluyor. Avcı, geçen yıl 300-320 liraya sattıkları yağı, şu anda aynı fiyata satamadıklarını belirtti. Ayrıca, pazarın düşüş yaşaması ve zeytinyağında kalitesiz ürünlerin piyasada bulunması, fiyatların düzenlenmesi gerektiğine işaret ediyor. "Hakiki zeytinyağı şu anda 350 liradan aşağı olmamalı," şeklinde uyarıda bulundu.

GÖZLER YAĞIŞLARDA VE PAZAR DÜZENLEMELERİNDE

Bu yıl zeytin üretiminde yaşanan kuraklık ve düşük yağış miktarı, zeytinyağı fiyatları üzerinde doğrudan etkili oldu. Üreticiler ve tüketiciler, zeytin verimliliği ve fiyatlar konusunda belirsizlik yaşıyor. Zeytinlerin ve zeytinyağının kalitesini korumak için yağışların ve pazar düzenlemelerinin önemine dikkat çekiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN