Ekili alanları zarar gören çiftçilerin içini ferahlatacak destek! Cumhurbaşkanlığı harekete geçti: 35 milyon TL aktarıldı

Ekili alanları zarar gören çiftçilerin içini ferahlatacak destek! Cumhurbaşkanlığı harekete geçti: 35 milyon TL aktarıldı

Dolu ve sel nedeniyle ekili alanları zarar gören çiftçilere güzel haber geldi. Yaşanan maddi kayıpların ardından Cumhurbaşkanlığı harekete geçti. Çiftçilerin içini ferahlatacak destek! 35 milyon lira aktarıldı...

Ülkemizin birçok bölgesinde yaşanan dolu yağışı ve sel felaketi nedeniyle ekili alanlar zarar gördü. Yozgat Valisi sessiz kalmadı ve konu ile ilgili harekete geçti. Ardından çiftçilere güzel haber geldi.

Yozgat’ta ekili alanları dolu ve sel nedeniyle hasar gören çiftçilere önemli bir destek sağlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, şehir genelinde birçok ekili alanın olumsuz hava koşulları nedeniyle zarar gördüğünü duyurdu.

35 MİLYON LİRA DESTEK

Vali Özkan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na bilgi verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Hasar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına ve Cumhurbaşkanlığına bildirildi. Tarımsal alandaki zararların kısmen karşılanması amacıyla Cumhurbaşkanlığı dün itibarıyla 35 milyon lira ödenek aktardı. Bu para, çiftçilerimizin zararı ve ekili alan oranına göre yakın zamanda hesaplarına aktarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, milletvekillerimize ve emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Özkan ayrıca, çiftçilere önemli bir uyarıda bulunarak, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerinin sigortalanmasının önemine dikkat çekti. ve şöyle devam etti: "Çiftçimizin arazilerini, tarımsal üretimlerini, hayvancılık üretimlerini sigortalatmaları önem arz ediyor. Her sene tekraren canımız yanmaya devam ediyor. Bu nedenle ekili alanları sigortalatmalarını öneriyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN