Altın sahipleri 4 ay sonra hazır olun! Altında fırtına geliyor: Kuyumcular odası başkanı tarih verdi

Altın sahipleri 4 ay sonra hazır olun! Altında fırtına geliyor: Kuyumcular odası başkanı tarih verdi

Altın sahipleri, altın yatırımcıları 4 ay sonra hazır olun! Altında bu kez fırtına kopuyor! Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman tarih verdi...

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, gram altın fiyatlarının yıl sonu tahmini hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özman, dünya genelindeki siyasi ve ekonomik gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğini belirterek, yıl sonu için öngörülerini paylaştı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Gram altın 209,7 lira, çeyrek altın 343 lira ve Cumhuriyet altını 1.405 liradan işlem görüyor.

Dünyadaki savaşlar ve siyasi gerginliklerin etkisiyle altın fiyatlarının yükseldiğini belirten Salih Özman, şu anda altının dünya borsalarında 2 bin 400 dolar seviyesinin üzerinde işlem gördüğünü ve Türkiye’de gram altın fiyatlarının 2 bin 670 TL civarında olduğunu aktardı. Özman, altın fiyatlarının zaman zaman düşüş yaşadığını, ancak bu dönemlerin yatırımcılar için fırsat sunduğunu ifade etti.

FED’İN FAİZ POLİTİKASININ ETKİLERİ

Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, 2024 yıl sonu için altın fiyatları tahminini onsu 2100 dolar olarak güncelledi. Kapalıçarşı'da gram altın ise 2115 TL'den satılıyor.

Özman, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikalarının altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi. FED’in faizleri artırma yönündeki planlarının ardından, altın fiyatlarının 2 bin 370 dolara kadar gerilediğini belirten Özman, bu geri çekilmelerin altın yatırımcıları için bir fırsat sunduğunu vurguladı. Özman, FED’in faiz indirimi konusunda temkinli davranacağını ve yıl sonuna kadar bir faiz indirimi beklediğini ifade etti.

ALTIN: GÜVENİLİR BİR LİMAN

Altın yeni rekor kırdı! Gram, çeyrek, yarım altın kaç TL? - 2 Nisan 2024 altın fiyatları...

Altının her zaman güvenilir bir yatırım aracı olduğunu belirten Özman, FED’in faiz indirmemesi durumunda doların değer kazanacağını ve bunun altın fiyatları üzerindeki etkisini azaltabileceğini söyledi. Özman, "Altın, her zaman güvenli limandır. Puslu ortamlarda, savaş ve kıtlık dönemlerinde insanlar için güvenilir bir kaynaktır ve her zaman insanlar bunu ellerinde tutmaya çalışır, dolayısıyla kazandırır" şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKALARININ ALTIN REZERVLERİ

ALTIN fiyatları SON DAKİKA! 27 Ocak 2023 tam, yarım, çeyrek, cumhuriyet ve gram altın fiyatları ne kadar? Uzman isimden çarpıcı uyarı! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Dünya merkez bankalarının altın rezervlerini artırdığını ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da bu konuda aktif olduğunu belirten Özman, bu durumun altın talebini artırdığını ifade etti. Özman, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların ve diğer savaş tehditlerinin de altın piyasasını etkileyebileceğini belirtti.

GRAM ALTIN O RAKAMI BULABİLİR

Altının ons fiyatı yükselirken, gram altın 235 liradan, çeyrek altın ise 386 liradan işlem görüyor.

Salih Özman, yıl sonu gram altın fiyatı beklentisinin 3 bin TL’ye yükselebileceğini öngördü. "2024 yılının Ocak ayında 2 bin 700'lü rakamlar telaffuz ediliyordu, zaten şu anda 2 bin 700 TL oldu. Yani aslında yılın 8. ayında beklentiler karşılandı. Yıl sonu altın fiyatı beklentisi 2 bin 700 TL idi ve 2 bin 700 TL'ye ulaştı. Bundan sonra daha artar mı? Evet, artar. Yani şu anda senenin bitmesine 4 ay var, en azından bu süre içerisinde yüzde 10 daha artacaktır ve 3 bin TL sınırına ulaşacaktır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN