A1 Capital'in kurucusu Murat Güler hayatını kaybetti

A1 Capital'in kurucusu Murat Güler hayatını kaybetti

Borsa İstanbul'un önde gelen isimlerinden biri olan Murat Güler, hayatını kaybetti. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler'in kurucusu olan Güler, geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayata gözlerini yumdu.

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler'in kurucusu ve Güler Yatırım Holding'in yönetim kurulu başkanı Murat Güler, 56 yaşında hayatını kaybetti. Güler'in ani ölümü, borsa camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu.

Murat Güler Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde eğitim gördü.

Okulu bitirdikten sonra 1995-1995’te Arı Menkul Değerler’de broker olarak çalışmaya başlayan Güler bir süre sonra ‘gömlekçiliğe’ terfi etti.

Bugün pek bilinmeyen bu ifade o dönemlerde kendi adına ve kendi parasıyla aracı kurum üzerinden işlem yapan kişiler için kullanılıyordu.

ÜNİVERSİTE YILLARINDA BAŞLADI

Fortuna’a 2021 yılında verdiği bir röportajda Murat Güler o yılları şöyle anlatmıştı:

O dönemde bursada aracı kurum üye temsilcileri arasında herkesin konuşabildiği, birbirinden fikir ve görüş aldığı bir ortam vardı. Aslında belki tüyo kavramı oralara dayanır. Ancak ben tüm çalışma hayatımda şunu gördüm; tüyo ile hareket edenleri son hep hüsran oldu.

Üniversite yıllarında yatırımcı olarak girdiği borsaya brokar olarak devam eden Murat Güler, zamanla hedeflerini büyüttü ve kurumsal yatırımcı olmaya karar verir.

Murat Güler ‘gömlekçi’ olarak çalıştığı yatırım kuruluşuyla birlikte Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı’nı kurar ve zaman içerisinde bu şirket Güler Yatırım Holding’e evrilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN