Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı

Nitelikli yabancı işçiye kolaylık: Çalışma süresi uzadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın düzenlemesine göre, kamu kurumlarınca bildirilen ve Türkiye’ye ekonomik, sosyo-kültürel, teknolojik ve eğitim alanlarında katkı sağlayabilecek yabancıların çalışma izni muafiyeti altı aydan üç yıla çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan "Uluslararası İşgücü Kanun Uygulama Yönetmeliği"nde değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET SÜRELERİ GÜNCELLENDİ

Yönetmelik değişikliğiyle birlikte, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından bildirilen, Türkiye’ye belirgin katkılar sunabilecek yabancıların çalışma izni muafiyeti süreleri altı aya kadar uzatılacak. B

BAŞVURU KISITLAMALARI DÜZENLENDİ

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; yapılan değişiklikle, 48. maddenin (b) ve (c) bentleri kapsamında çalışma izni muafiyeti alan yabancı işçiler için, muafiyet süresi dolduktan sonra en az altı aylık bekleme süresi getirildi. Diğer çalışma izni muafiyetlerinde ise bu süre on iki ay olarak belirlendi. Böylece aynı yabancı işçinin aynı muafiyet kapsamında sürekli başvuru yapmasının önüne geçilmiş oldu.

Özellikle takvim yılı esasına göre düzenlenen 48. maddenin (ı) bendi kapsamındaki başvurular için yıllık takip yapılacak. Ayrıca, 48. maddenin (ş) bendinde yer alan yabancı işçiler, 49., 50. ve 51. maddelerden istisna tutularak, sadece bildirilen kapsam ve süreler için çalışma izni muafiyeti kapsamında değerlendirilecek. Bu kapsamda başvuru yapanlar için yalnızca “çalışma izni muafiyet bilgi formu” hazırlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN