Yatırımda en kârlı tercih! Elinde bir tane bile olan köşeyi dönüyor: Tanesi 50 Bin TL'ye yaklaştı

Yatırımda en kârlı tercih! Elinde bir tane bile olan köşeyi dönüyor: Tanesi 50 Bin TL'ye yaklaştı

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ederken yatırımda en kârlı tercih belli oldu. Öyle ki bu altın çeşidinden elinde bir tane bile olan köşeyi dönüyor. İşte tanesi 50 Bin TL’ye yaklaşan o altın türü…

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları korkutsa da, altın her zaman güvenli bir liman olmaya devam ediyor. Son günlerde özellikle gremse altın, kuyumcuların ve yatırımcıların bir numaralı tercihi haline geldi. Gremse altının tane fiyatı 50 bin liraya yaklaştı.

GREMSE ALTIN NEDİR?

Yatırım yapmak veya birikim yapmak isteyenlerin sıklıkla merak ettiği bir konu olan gremse altın, geçmişte düğün, kına ve nişan gibi özel merasimlerde geline veya damada takılan popüler bir altın seçeneğidir. Gremse altının ağırlığı, kulpsuz versiyonu için 16.05 gram, kulplu olanı için ise 18.15 gramdır. Ön yüzünde Atatürk portresi, arka yüzünde ise Türkiye Cumhuriyeti Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün ibaresi yer almaktadır.

Gremse, basit bir şekilde 10 çeyrek altın anlamına gelmektedir. Yani, 10 çeyrek veya 5 yarım yerine kullanıcılar tek bir Gremse altın alarak daha pratik bir seçenek elde edebilirler. Sarrafiye piyasasında onluk veya yarımlık olarak bilinen Gremse altın, güvenli bir yatırım aracı olarak öne çıkmaktadır.

gremse-altin-1.jpg

GREMSE ALTIN ÇEŞİTLERİ

Gremse altın, 22 ayar olup yaklaşık 16.05 gram ağırlığındadır ve güvenli bir yatırım aracı olarak değerlendirilmektedir. Çeyrek ya da yarım altın yerine tercih edilen Gremse, takılarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle kadınlar tarafından beğenilen gremse altın kolyeler, geleneksel ve şık görünümleriyle dikkat çekmektedir.

Gremse yarım altın, tuğra veya set yerine değerlendirilmesi gereken seçenekler arasında yer alır. Büyüklüğüne göre Gremse altınlar, kulplu formda kolye haline getirilebilir. Kulp kısmında, kullanıcıların tercihlerine göre farklı zincir modelleri kullanılabilmektedir.

Ayrıca, gremse altın bileklikler de oldukça popülerdir. Tek bir Gremse altın ya da birkaçının bir araya getirilmesiyle oluşturulan bileklikler, şık tasarımlarıyla her ortamda dikkat çekmektedir. Kolye ve bilekliklerde sıkça kullanılan bu ürünler, sade bir görünümle kullanılabileceği gibi, isteğe göre değerli taşlarla süslenerek daha estetik bir hale getirilebilir.

gremse-altin-2.jpg

GREMSE ALTIN PİYASASI VE FİYATLAR

Güncel piyasada gremse altının alış fiyatı 48.708,00, satış fiyatı ise 49.394,00 TL’den işlem görmektedir. Çeyrek altının alış fiyatı ise 4.655,84, satış fiyatı 4.758,33 TL’dir. Gremse altın, artan fiyatlardan en çok etkilenen türler arasında yer alırken, kuyumcuların bu altın üzerinde daha fazla odaklanmasına neden olmuştur.

Sonuç olarak, gremse altın, hem estetik görünümü hem de yatırım değeri ile dikkat çekiyor. Yatırımcılar ve kuyumcular, bu değerli ürünü yakından takip etmeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN