Almanya'dan skandal açıklama: İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare yok

Almanya'dan skandal açıklama: İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare yok

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, soykırımın bir etnik veya dini grubun kasıtlı olarak imha edilmesi anlamına geldiğini iddia ederek, "İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına dair elimizde hiçbir emare yok" dedi.

Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, İsrail’e silah ihracatıyla ilgili konuştu. Fischer, İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve Almanya’nın silah gönderimi konusunda tutumuyla ilgili soruları yanıtladı.

'GAZZE’DE SOYKIRIM YAPTIĞINA DAİR ELİMİZDE HİÇBİR EMARE YOK'

Fischer, "Bu konuda daha önce birkaç kez açıklamalarda bulunduk. Pozisyonumuz değişmedi. İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığına dair elimizde hiçbir emare yok" dedi. Fischer, Almanya’nın bu konuda belirgin bir tutum sergilediğini belirterek, "Soykırım, bir etnik veya dini grubun kasıtlı olarak imha edilmesi anlamına gelir. İsrail’in böyle bir eylemde bulunduğuna dair elimizde hiçbir kanıt yok" ifadelerini kullandı.

SİLAH İHRACATINA YÖNELİK YASA DIŞI KISITLAMA İDDİALARI REDDEDİLDİ

Basın toplantısında söz alan Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner ise Bild gazetesinin gündeme getirdiği iddialara yanıt verdi. Büchner, "İsrail’e yönelik bir silah yasağı uygulandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Almanya, İsrail’e silah ihracatı konusunda hiçbir zaman kısıtlayıcı bir tutum sergilememiştir. Aksine, her zaman İsrail’in güvenliğini destekledik" diye konuştu.

Alman Bild gazetesinde yer alan bir haberde, Almanya'nın İsrail’den, silahların soykırım için kullanılmayacağına dair yazılı bir güvence talep ettiği öne sürülmüştü. Haberde, İsrail hükümetinin bu belgeyi Almanya'ya ilettiği ve ardından Başbakan Olaf Scholz’un, mecliste yaptığı konuşmada “İsrail'e silah sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz” dediği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN