MİT'ten El Kaide'ye operasyon

MİT'ten El Kaide'ye operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı, El Kaide üyesi Ahmet Baykara’yı, Afrika’da yakaladı. İfadesinde, sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik gerçekleştirdiği eylemleri itiraf eden Baykara’nın, Türkiye’de bulunan birçok hassas noktaya planladığı eylemleri ve birlikte hareket ettiği şahısların da kim olduğunu söylediği belirtildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik terör saldırılarının faili olarak belirlediği El Kaide mensubu Ahmet Baykara'yı Afrika'da düzenlediği başarılı bir operasyonla yakaladı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT'in istihbarat çalışmaları sonucu Baykara'nın, Suriye'nin İdlib bölgesindeki TSK üslerine ve bir TSK konvoyuna yönelik saldırılarda yer aldığı tespit edildi.

Baykara, MİT'in takibinden haberdar olunca Afrika'ya kaçmaya çalıştı, ancak MİT'in yürüttüğü kapsamlı istihbarat çalışmaları ve risk analizleri sonucunda saklandığı Afrika ülkesinde ele geçirildi.

TSK'ya yönelik birçok saldırının planlayıcısı olduğu öğrenilen terörist, ifadesinde, sınır ötesi operasyonlar sırasında gerçekleştirdiği saldırıları itiraf etti. Ayrıca, Türkiye'de düzenlemeyi planladığı saldırılarla ilgili detayları ve birlikte hareket ettiği şahısların kimliklerini de açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN