Hizbullah'ın İHA'sının Demir Kubbe'yi nasıl aştığı belli oldu

Hizbullah'ın İHA'sının Demir Kubbe'yi nasıl aştığı belli oldu

Hizbullah'ın Hayfa'daki üsse yönelik İHA saldırısına ilişkin soruşturmanın ön sonuçları İsrail Ordu Radyosu'nda açıklandı. Hizbullah'ın saldırıda kullandığı 3 İHA'dan birisi, İsrail ordusunu alçak irtifadan uçarak yanıltmış.

Hizbullah'ın Hayfa kentinde gerçekleştirdiği ve 4 İsrail askerinin ölümüne neden olan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmanın ön sonuçları belli oldu.

İsrail Ordu Radyosu, İsrail hava kuvvetlerinin saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ön sonuçlarını duyurdu. Hizbullah'ın Hayfa'ya düzenlediği saldırıda eş zamanlı olarak 3 İHA, 3 güdümlü füze ve roketler kullandığı açıklandı. İsrail donanması ve savunma sistemi Demir Kubbe'nin 2 İHA'ya müdahale ettiği, üçüncü İHA'yla iletişimin Akka kentinin kuzeydoğusunda kesildiği aktarıldı.

Haberde, "Alçak irtifada uçması veya hava kuvvetlerinin GPS sistemine müdahalesi sebebiyle hava kuvvetleri, İHA'nın kendi kendini imha ettiğini düşündü" ifadesi kullanıldı.

İHA'nın 'hava tehdidi olarak sınıflandırılabilecekken bunun gerçekleşmediği' kaydedildi.

'İHBAR ANINDA AYNI BÖLGEDE HELİKOPTER VARDI'

İsrail Ordu Radyosu, Hayfa'nın güneydoğusundaki Yokneam bölgesinde halkın şüpheli bir uçak gördüğüne dair hava kuvvetlerine ihbarda bulunduğunu ancak o sıralarda aynı bölgede bir helikopterin de uçması sebebiyle, bildirimde bulunulan hava aracının İsrail helikopteri olduğunun düşünüldüğünü açıkladı.

İsrail Hava Kuvvetlerinin bir kanıt olmadığı sürece İHA'ların kendi kendini imha ettiğini değerlendirmeyeceği, bu kapsamda gelecek günlerde İsrail'in çok sayıda bölgesinde uyarı sirenlerinin yaygın bir şekilde devreye girebileceği, bazılarının da yanlış alarm olabileceği belirtildi.

ÜSSÜN YEMEKHANESİNİ HEDEF ALMIŞ

Radyonun haberinde, ayrıca İHA'larla 'yarım saat bağlantı kesilse ve nerede olduğu bilinmese bile koruma durumuna' geçildiği ifade edildi.

Hizbullah'ın gönderdiği İHA'nın, 'Şahid 107' tipi ve 3 ila 5 kilogram ağırlığında olduğu belirtilirken ayrıca savaş başlığına sahip olduğu ve GPS sistemiyle çalıştığı aktarıldı.

İHA'nın uzaktan kontrol edilmediği, konum ve rota bilgisinin önceden belirlendiği kaydedildi.

Hizbullah'ın 'dikkatli bir şekilde İHA'yı İsrail askerlerinin yemek yediği sırada askeri üssün yemekhanesine hedeflediğinin' değerlendirildiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN