Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan et

Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan et

MHP lideri Devlet Bahçeli, 'çözüm süreci' tartışmalarına değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin çabası sadece ve sadece terör örgütünün değirmene su taşımaktır" dedi. Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını eleştirirken Meclis’teki DEM Parti Grubu ile tokalaşması üzerinden yapılan yorumlara da yanıt verdi.

'MÜZAKERE YOK, TERÖRLE SAVAŞ VAR'

Çözüm süreci tartışmalarına da değinen Bahçeli, terörle mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini vurguladı. “PKK terörünün yıkıcı etkilerini en iyi bilenlerdenim” diyen Bahçeli, devletin terör örgütleriyle müzakere masasına oturmasının mümkün olmadığını ifade etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle anlaşma yolları araması, sürecin yeniden başlaması, sadece terör örgütünün değirmenine su taşır. Terörle siyaset aynı zeminde barınamaz. Ya siyaset ya terör; ya siyaset ya silah!”

ekran-goruntusu-2024-10-15-113906.png

'ÖCALAN, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TASFİYE EDECEĞİNİ İLAN ETSİN'

Bahçeli, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a da seslenerek, örgütün tek taraflı olarak silah bırakmasını talep etti. “Öcalan, terör örgütünü tasfiye edeceğini ilan etsin, ama devletin terörle masaya oturmasını kimse aklından dahi geçirmesin” dedi.

DEM PARTİ İLE TOKALAŞMA: KARDEŞLİK İÇİN UZATTIĞIM EL SAMİMİDİR

Bahçeli, Meclis’teki DEM Parti Grubu ile tokalaşması üzerinden yapılan yorumlara da yanıt verdi. Uzattığı elin samimi bir birlik mesajı içerdiğini vurgulayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Uzattığım el, hesapsız ve iyi niyetlidir. Türkiye’de birleşmek, Türk milletinde kenetlenmek için uzattım. Bu el, kardeşlik ve kaderdaşlık içindir.”

Bahçeli, tokalaşma olayını yorumlayanları eleştirerek, “Elimi vatan, millet ve devlet için uzattığımı, dışarıda sert rüzgarlar eserken içeride barış ve hoşgörüyü savunduğumu herkes bilmelidir” dedi.

İsrail’in eylemlerini kınayarak Birleşmiş Milletler’e müdahale çağrısında bulundu. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u da hedef alarak eleştirilerini dile getirdi.

'İSRAİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜ'

Bahçeli, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik askeri operasyonlarına sert tepki göstererek, şiddet dozunun arttığını belirtti. İsrail'in saldırılarını eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

“İsrail tehdidinde tüm eşikler aşılmış, sözün hükmü kalmamıştır. İsrail, şiddetin bütün düğmelerine basmıştır. Öyle bir noktaya gelmiştir ki Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen adam ilan etmiş, adeta bir terör örgütüne dönüşmüştür.”

BM’nin, İsrail'in saldırganlığı karşısında harekete geçmesi gerektiğini savunan Bahçeli, “Akan kana seyirci kalınamaz. Birleşmiş Milletler derhal kuvvet kullanmalı ve suçlular adalet önünde yargılanmalıdır. İsrail, Türkiye için ciddi bir güvenlik tehdididir” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF ALDI: MİLLİ BİR BAKIŞ YOK

Bahçeli, Meclis’te gerçekleştirilen kapalı İsrail oturumu sonrası CHP lideri Özgür Özel’in açıklamalarına tepki gösterdi. Özel'in ifadelerini “hezeyan” olarak niteleyen Bahçeli, “CHP’nin baktığı yer milli bir bakış açısı değildir” dedi. Bahçeli, Türkiye’nin İsrail politikasında ortak bir milli duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ’A ANAYASA ELEŞTİRİSİ

Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesine yönelik açıklamalarına da sert tepki gösterdi. Türkiye’nin “devlet-millet birliği” ilkesinden taviz verilemeyeceğini savunan Bahçeli, “Devlet millettir, millet de devlettir. İkisini birbirinden ayırmak bölücülüktür ve çok tehlikelidir” dedi. Ayrıca, devletin onuruna ve bütünlüğüne zarar verecek söylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti. dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN