Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen Esenkentlilerle buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen Esenkentlilerle buluştu

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen mahalle toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Esenkent Mahallesi sakinleriyle buluşan Belediye Başkanı Esin Köymen, halka çifte müjde verdi. Köymen, “Sizlere iki müjdem var. Toplamda bin öğrencimize, yıllık 12 bin 500 lira burs vereceğiz. Ayrıca mahallemizin E-5 ile doğrudan bağlantısı olacak bir çalışma da istenmişti. Bunu Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, yatırım programına alındı.” diye konuştu.

Maltepe Belediye Başkanı mimar Esin Köymen, mahalle toplantıları kapsamında Esenkent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Esenkent Mahallesi Muhtarı Ahmet Şahinkaya’nın da katıldığı toplantıda belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de hazır bulundu. Muhtar Ahmet Şahinkaya’nın teşekkür konuşması sonrası Belediye Başkanı Esin Köymen açılış konuşması gerçekleştirdi. Esin Köymen, “Muhtarımıza ve sizlere katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Mahalle toplantılarımız devam ediyor. Biz en başta yerel yönetimle ilgili görüşlerimizi paylaştığımızda yerelde, yaşadığımız yerde hep birlikte söz sahibi olalım demiştik. Dolayısıyla bu mahalle toplantılarının en temel amacı yaşadığımız yerde hepimizin söz sahibi olması. Bu bağlamda da yaşadığımız yerin daha iyi olabilmesi, bizlerin yaşadığı alana sahip çıkabilmesi ve sorunların çözümüyle ilgili ortak kararlar geliştirebilmek için bu mahalle toplantılarını yapıyoruz. 6 ayı geçti göreve başlayalı ve biz şimdiye kadar mahallelerimizin çok hızlı olarak çözüm üretebileceğimiz sorunlarına yönelik olarak elimizden geldiğince çalıştık. Ama bundan sonraki süreçlerde program ve disiplinli bir çalışmaya ihtiyacımız var. Bunlar orta ve uzun vadede yapmamız gereken çalışmalar.” dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AYLIK BİN 250 TL BURS

Mahallenin Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nca planlanıp hızlı bir kentsel dönüşüm sürecine girdiğinden de bahseden Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle toplulaştırma çalışmalarıyla birlikte birdenbire Esenkent’in bütün çehresi değişmeye başladı. Dolayısıyla bittiği zaman da belirli yoğunluklarımız olacak burada. Biz şimdiden bunu öngörebiliyoruz. Nüfus açısından da yaşadığımız yerdeki paydaşlarımız açısından da komşularımız açısından da buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu artan nüfusun ihtiyacı olacak ve yerelden talep edilmesi gereken çok şey olacak. Bizim şimdiden bunların hazırlığını yapıp hayata geçirmekle ilgili bir programın parçası haline gelmemiz gerekiyor, hep birlikte. İki güzel haber paylaşayım. Biz Süreyya Paşa Vakfı ile ilgili bir çalışma yapmıştık, gelirlerin doğrudan doğruya aracı şirket olmaksızın vakfa aktarılmasıyla ilgili. 15-30 Ekim tarihleri arasında başvuruları başlayacak. Toplamda bin öğrencimize, yıllık 12 bin 500 lira ödeme yapacağız. Dolayısıyla genç arkadaşlarımızın, üniversiteli arkadaşlarımızın hayatlarına bir miktar katkı sağlamaya çalışacağız. Ayrıca bu vakıf gelirleri üzerinden, biz Maltepe’de yaşayan hemşerilerimize sağlık desteği de veriyoruz. Bu konuda da ihtiyaç doğrultusunda ve kriterle karşılanıyorsa sağlık hizmetlerinden faydalanmanız noktasında da elimizden geldiğince katkı sunmaya devam edeceğiz.”

BAŞKAN KÖYMEN, ESENKENT İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Köymen sözlerini tamamlamadan önce Esenkent halkına müjde verdi. Köymen, “Esenkent Mahallesi’nde özellikle E-5 bağlantısı ile ilgili sorun var. Mahallenin E-5 ile doğrudan bağlantısı olacak bir çalışma da istenmişti. Bu adaylığımız sürecinde de sıkça konuştuğumuz bir konuydu. Bunu Büyükşehir Belediyesi ile görüştük, yatırım programına alındı. Bunun da müjdesini size vermiş olayım.” diye konuştu.

MAHALLE “KENTSEL DÖNÜŞÜM”Ü SORDU

Konuşmalar sonrası ağırlıklı kentsel dönüşüm olmak üzere emeklilere ve kültür-sanat faaliyetlerine yönelik sorunlar, temizlik ve çevre sorunları, ulaşım, tapu ve emlak problemleri gibi sorunlar vatandaşlarca soruldu. Soruları belediye başkan yardımcıları cevaplarken, halk Başkan Köymen ile fotoğraf çektirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN