Kiralara yüzde 120 zam! Mehmet Şimşek açıkladı

Kiralara yüzde 120 zam! Mehmet Şimşek açıkladı

Katıldığı bir canlı yayında ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulunan ve özellikle enflasyonla mücadeleye değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çok tartışılan kiralarda %25’lik artış sınırını da ele aldı. Bu sınırın kaldırılması durumunda yaşanacakları açıklayan Şimşek bakın neler söyledi?

ESMAGÜL KOÇAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında ekonomi gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle enflasyonla mücadeleye değinen Şimşek, kira sözleşmelerine getirilen %25’lik artış sınırını eleştirerek, bu sınır kaldırıldığında kira sözleşmelerinde %120'ye yakın artışların yaşandığını belirtti.

ENFLASYON DÜŞÜŞ EĞİLİMİNDE

Şimşek, temel mallarda yıllık enflasyonun %28’e düştüğünü ve hizmet enflasyonunun da gerilemeye başladığını ifade etti. Ancak dünya genelinde enflasyonun hala katı bir yapıda olduğunu söyleyen Bakan, hizmetler enflasyonunun zamanla gelir politikalarına tepki vereceğini ve düşüş eğilimine gireceğini vurguladı.

yeni-proje-18.jpg

ZORLU MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Enflasyonla mücadelenin kolay olmadığını belirten Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde bu katılığı kırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Enflasyonun daha da düşmesiyle piyasaların daha stabil hale geleceğini de ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN